Deze foto geeft niet de bewuste situatie in Wenum Wiesel weer; het is een beeld ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Deze foto geeft niet de bewuste situatie in Wenum Wiesel weer; het is een beeld ter illustratie. © ANP XTRA

Wanneer is houtrook te veel? Buren in buitengebied Apeldoorn eisen ingrijpen

Wanneer verandert houtrook van een gezellige geur in een serieus probleem voor de buren? Dat is een lastig punt, blijkt in het buitengebied van Apeldoorn.

33 reacties

 • wim paalderman

  1 week geleden
  Houtstook is proma, mits wel goed hout en geen zooi met verf oid... er zijn hele schoon verbrandende kachels tegenwoordig waar nagenoeg geen roetuitstoot van is , de geur houd je wel maar dat heeft wel wat
 • Erna fr

  1 week geleden
  Er is geen fijnere warmte dan een openhaard of houtkachel. De buitenlucht en vuurton aan. Daarom wonen mensen ook buiten, hebben de westerlingen er last van weer snel terug. klagen ze niet over buren dan klagen ze wel over houtkachel. Maar oh wee als de bbq aan gaat, dan hebben ze nergens last van...
 • wilma aalvanger

  1 week geleden
  Hoitstook geeft altijd overlast door de gezondheidsrisico's. Er zijn voldoende onderzoeken die bewijzen dat houtstook niet alleen slecht is voor de longen, maar je er verschillende vormen van kanker door kunt krijgen en o.a. Parkinson. Door de hoge brandstofprijzen kunnen sommigen misschien niet anders, maar het is vreselijk ongezond en smerig! Ik wou net de was ophangen, maar het stinkt alweer naar houtrook. De politiek doet er veel te winig aan. Het zou landelijk moeten worden aangepakt.
 • Frank Appels

  1 week geleden
  Vroeger rook het in de Veluwse bossen naar de houtskoolbranderijen aan de Aardhuisweg, had iets mystieks, nu ruik je boven het verrottingsprocess van de natuur (schimmels enz) de autoos , brommers en industrie.
 • Henk Weltje

  1 week geleden
  Natuurlijk is er in Apeldoorn ook overlast van houtkachels. Je wilt alleen niet klagen gewoon omdat je je buren erg aardig vindt en het al lang zo is. Maar als de wind verkeerd staat moeten bij ons wel alle ramen dicht.
 1. Zó stook je de kachel of open haard het beste (en verminder je de overlast voor je buren)
  PREMIUM
  8 tips

  Zó stook je de kachel of open haard het beste (en verminder je de overlast voor je buren)

  Gezellig, zo’n houtkachel... Maar daar denken de buren vaak anders over. Geregeld wordt er geruzied over de overlast die een kachel veroorzaakt. Ook is er steeds meer aandacht voor de gezondheidsschade die een open haard of kachel berokkent. Dat kan anders, meent Gert Kooij van de Nederlandse Haarden- en Kachelbranche. ,,Iedereen kan een vuurtje maken, maar dat is niet altijd een goed vuurtje.”