Volledig scherm
Ondanks het verbodsbord voor wagens zwaarder dan 3,5 ton mogen markthandelaren morgen het marktplein op de Anklaar op. © Gep Leeflang

Warenmarkt Anklaar gaat door ondanks verbodsbord van gemeente Apeldoorn

Ze mogen met hun zware wagens de markt op, zonder angst door een bruggetje of parkeerdek te zakken of te worden bekeurd. Die schriftelijke bevestiging hebben de Apeldoornse markthandelaren gekregen, in de aanloop naar de eerste warenmarkt morgen op het nieuwe winkelcentrum Anklaar.

Het verbodsbord op de toegangsweg voor voertuigen zwaarder dan 3,5 ton had alle alarmbellen doen rinkelen bij de marktkooplui. Als ze ergens doorheen zakken, zal geen verzekeraar opdraaien voor de schade, redeneerden ze.

Vervangen

Het bord is alleen geplaatst om te voorkomen dat zware vrachtwagens de winkels op het plein bevoorraden en het wegdek kapot rijden, geeft de gemeente aan. De markthandelaren mogen erop. ,,We bekijken nog of we het bord moeten vervangen door een duidelijker bord of dat we alle marktondernemers een ontheffing geven,’’ aldus de gemeentelijke projectmanager.

  1. Privacywet: overschot vrijwilligers voor hulp rouwverwerking in Apeldoorn
    PREMIUM

    Privacywet: overschot vrijwilli­gers voor hulp rouwverwer­king in Apeldoorn

    Teveel vrijwilligers? Het kàn! Bij de Kap in Apeldoorn zijn er momenteel meer begeleiders voor rouwverwerking dan zich mensen aandienen die deze steun kunnen gebruiken. De oorzaak? De privacywet. De gemeente Apeldoorn mag geen informatie meer aan de Kap doorsturen over families waarin iemand is ontvallen. ,,We kregen voorheen gemiddeld jaarlijks 550 adressen. Nu geen enkele meer,” zegt coördinator Hetty van der Veen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn