Een van de mogelijke bronnen van duurzame warmte voor de wijk Kerschoten: de rioolwaterzuivering die vrijwel letterlijk om de hoek ligt.
Volledig scherm
PREMIUM
Een van de mogelijke bronnen van duurzame warmte voor de wijk Kerschoten: de rioolwaterzuivering die vrijwel letterlijk om de hoek ligt. © Maarten Sprangh

Warmtenet in Apeldoorn stuk dichterbij

Terwijl de gasprijzen de pan uit rijzen, komt de aanleg van een duurzaam warmtenet in de Apeldoornse wijk Kerschoten een stuk dichterbij. De gemeente start gesprekken met drie leveranciers van duurzame warmte, in de verwachting volgend jaar een definitieve keuze te kunnen maken. Als het lukt om Kerschoten van het gas te krijgen ten faveure van een warmtenet, is Apeldoorn landelijk een van de voorlopers.

3 reacties

  • E. van Willegen

    1 jaar geleden
    begin er niet aan!!! het wordt een drama.
  • Emma Nieboer

    1 jaar geleden
    Dan mogen ze wel hopen dat de prijs van warmte niet langer aan de gasprijs is gekoppeld.
  • Marianne Klaasen

    1 jaar geleden
    Hiep hiep hoera vanaf volgend jaar zit Kerschoten dus in de kou. In Kerschoten staan relatief veel oude woningen. Al dit soort plannen, leert de ervaring, werken niet bij oude woningen. Resultaat is alleen dat je straks nog meer aan energie gaat betalen en in de kou zit. Maar ja, Apeldoorn moet altijd vooraan staan met de wijsneus. En dat de burger straks letterlijk in de kou zit, interesseert de politiek niet. Als zij hun ambities maar kunnen doordrukken.
  1. Apeldoorner Levie Hes strijdt voor de oorlog al tegen antisemitisme: door toeval ontsnapt aan Auschwitz
    PREMIUM

    Apeldoor­ner Levie Hes strijdt voor de oorlog al tegen antisemi­tis­me: door toeval ontsnapt aan Auschwitz

    ‘Wanneer Joden bekende figuren zijn, dan komt dat niet omdat zij Jood zijn, maar omdat zij tot de pientersten behoren.’ Zo maakt Apeldoorner Bension Levie Hes in 1920 al korte metten met antisemitisme tijdens een debat. Dertien jaar later neemt hij onder protest ontslag als hij er weer mee te maken krijgt. Zijn bijzondere levensverhaal staat in een nieuw deel van de boekenserie Joodse Huizen.
    Apeldoorn