In het noordelijke deel van Apeldoorn worden in totaal 24502 grijze container ingenomen. Die worden op een depot aan de Vlijtseweg verzameld.
Volledig scherm
In het noordelijke deel van Apeldoorn worden in totaal 24502 grijze container ingenomen. Die worden op een depot aan de Vlijtseweg verzameld. © Arnoud Heins

Wat gaat er met al die duizenden grijze containers in Apeldoorn gebeuren?

Wie momenteel over de Vlijtseweg in Apeldoorn of het fietspad van en naar Het Sluisje rijdt, vraagt het zich ongetwijfeld af. Wat gaat er met al die grijze containers gebeuren?

Bij de voormalige gemeentewerf staan duizenden kliko’s opgestapeld. Die zijn de voorbije maanden in het kader van ‘omgekeerd inzamelen’ in de noordelijke helft van de gemeente Apeldoorn opgehaald. Op 23471 adressen zijn cq. worden in totaal 24502 containers ingenomen. In het zuidelijke deel is die operatie vorig jaar al afgerond.  

Oranje deksel

Het gros van de grijze bakken wordt de komende tijd door Plastic Omnium gerecycled tot nieuwe containers. En de Apeldoorners? Die hebben er een kliko met oranje deksel voor teruggekregen. Daar kunnen ze voortaan hun plastic, blik en pakken in kwijt.

Restafval dienen ze in een zak naar een ondergrondse container in de buurt te brengen. Mensen die toch liever een grijze bak hebben, konden tegen betaling van 25 euro de kleine variant krijgen. Die wordt voortaan op afroep geleegd. 

Volledig scherm
© Arnoud Heins

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn