Volledig scherm
PREMIUM
Het defensie-terrein bij Nieuw Milligen. © Maarten Sprangh

Wat moet het Korps Mariniers in de bossen bij Apeldoorn?

Het Korps Mariniers verkast zeer waarschijnlijk van Doorn naar Nieuw Milligen. Tot groot genoegen van de mariniers zelf. Wat betekent de komst van ruim tweeduizend elitetroepen naar de bossen bij Apeldoorn? ,,De Veluwe is een logische keuze, er zijn hier al veel militaire faciliteiten.”

De achterban van de militaire vakbond AMFP slaakte gisteren een zucht van verlichting. Het Korps Mariniers verhuist niet naar Zeeland, zoals eerst het plan was, maar hoogstwaarschijnlijk naar Gelderland. Al wordt dat nog niet officieel bevestigd. ,,Dat betekent dat ze in de regio blijven, want ze zitten nu nog in Doorn. Als ze naar Zeeland waren gegaan, hadden veel gezinnen moeten verhuizen”, zegt Arjen Rozendal van de bond.

  1. Carnavalisten laten zich niet omverblazen door beetje wind
    PREMIUM
    video

    Carnavalis­ten laten zich niet omverbla­zen door beetje wind

    Ondanks de stevige wind en wat buien zijn de carnavalsoptochten in Overijssel en Gelderland vandaag overal doorgegaan. In tegenstelling tot de zuidelijke provincies en Noord- en Zuid-Holland en Zeeland, waar diverse optochten voor vandaag of morgen zijn afgeblazen, staat het licht in de oostelijke regio's vooralsnog op groen. Wel wijzen sommige organiserende carnavalsverenigingen er wagenbouwers op dat ze hogere onderdelen die extra windgevoelig zijn extra goed moeten bevestigen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn