Volledig scherm
De Oranjestraat-bewoners in Apeldoorn hebben overlast van een wispelturige waterleiding die al drie keer in korte tijd is geknapt. © Luciano de Graaf

Waterleiding is plaaggeest voor de bewoners van de Apeldoornse Oranjestraat

Het water in de Apeldoornse Oranjestraat blijft maar stromen. Oorzaak is een geknapte waterleiding. Ondanks herstelwerkzaamheden door waterbedrijf Vitens hebben bewoners nog steeds te maken met verminderde waterdruk en een natte straat. 

,,Ze hebben het nu tijdelijk gemaakt en we hebben wel water. Maar met minder druk. En er stroomt nog steeds water door de straat. Maandag gaan ze verder", laat een buurtbewoonster weten. 

De lekkage is de derde op rij in korte tijd. Vrijdagochtend werd de eerste ontdekt. De politie sloot de straat met linten af en Vitens voegde daar hekken aan toe. Tijdens de herstelwerkzaamheden knapte de leiding verderop in de straat weer. De bewoners hadden hierdoor weinig tot geen water. 

Zaterdagochtend was het weer raak. In de straat kwam water uit de grond waardoor enkele tegels verzakten. De huiseigenaar op die plek kon hierdoor zijn oprit niet gebruiken. Vitens stuurde wederom klussers naar de Oranjestraat om de schade te herstellen. 

De mannen komen morgen weer terug, want de problemen zijn nog niet opgelost. Hoe zo’n waterleiding in korte tijd op verschillende punten kapot kan gaan, is nog onduidelijk. 

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn