Een drooggevallen watergang in Epe.
Volledig scherm
PREMIUM
Een drooggevallen watergang in Epe. © Maarten Sprangh

Waterschap: voorrangsregels nodig voor grootverbruikers van grondwater bij extreme droogte

Waarom moeten bij droogte alleen boeren, sportclubs en particulieren hun waterverbruik beperken en blijven grote bedrijven buiten schot? Die vraag legt het Waterschap Vallei en Veluwe op tafel omdat de unieke voorraad schoon grondwater onder de Veluwe slinkt. Dit is funest voor de natuur.

9 reacties

 • H Dekker v/d Werfhorst

  3 maanden geleden
  Water tekort? Met dank aan de bypass bij Kampen staat het water tot aan de rand van de sloot. De grondwater stromen zijn volledig uit balans en de wellen werken overuren. Waterpeil is met 40 centimeter gestegen ondanks de droogte. Wordt nog wat als het straks gaat regenen.
 • M.H. van den Brink

  3 maanden geleden
  Door de aanleg van Flevoland is een groot deel van de tegendruk van het water zoals vroeger van het IJsselmeer weggevallen. Er zijn veel ondergrondse waterlopen die nu snel water afvoeren. Zelf drie regentonnen en er loopt geen regenwater het riool in, maar de tuin in.
 • Wim Paalderman

  3 maanden geleden
  beken lopen hier afgelopen week met de regen superhard richting Ijssel, waarom geen sluisje , wat er reeds inzit wat hoger zetten ??
 • corinne van balen

  3 maanden geleden
  Misschien moet niet alleen het kabinet op de schop maar mag er ook wel eens gekeken worden naar de provinciale besturing want waar je ook kijkt; industrie (geld/macht) gaat altijd vóór de burger.
 • Frank Appels

  3 maanden geleden
  De Veluwe verdroogd ook door de sinds 1600 voor de industrie gegraven sprengen en beken waardoor de Veluwe zo lek is als een vergiet. Denk 10% van het Veluwse water loopt hier weg de IJssel in. Dus eenvoudig dempen deze afwaterings kanalen.