Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Waterschap waarschuwt voor vervuild oppervlaktewater

Pootje baden in een ondergelopen straat na een heftige regenbui? Beter van niet, zegt het waterschap Vallei en Veluwe. Het adviseert mensen om helemaal niet in contact te komen met oppervlaktewater, dat brengt gezondheidsrisico's met zich mee.

Door de droogte van de afgelopen periode is de grond erg hard, waardoor het het regenwater tijdens een hevige bui niet goed kan opnemen. Het water komt daardoor direct in het oppervlaktewater of riool terecht. Juist door die droogte heeft vuil zich ook op de wegen en in de bermen opgehoopt, denk aan olie en hondenpoep. Met een flinke regenbui komt dat allemaal in het oppervlaktewater terecht, waarschuwt het waterschap. 

Ook in het riool heeft zich door de droogte vuil opgehoopt, met een flinke regenbui kan het zijn dat de rioolwaterzuivering al het water niet aan kan. Door overstorten kan dat extra vervuilde water ook weer in het oppervlaktewater terecht komen. De waterkwaliteit gaat daardoor achteruit. Niet verstandig om dieren uit dat water te laten drinken of kinderen erin te laten spelen, waarschuwt waterschap Vallei en Veluwe. 

  1. Vijf Apeldoornse finalisten bij Miss en Mister Tattoo Nederland 2019
    PREMIUM

    Vijf Apeldoorn­se finalisten bij Miss en Mister Tattoo Nederland 2019

    Uit ruim honderd aanmeldingen staan zaterdag 3 november 22 kandidaten, verdeeld over vier categorieën, tegenover elkaar in de finale van Miss en Mister Tattoo Nederland 2019. Bijna een kwart van de finalisten is woonachtig binnen de gemeente Apeldoorn. Toeval? Volgens finalist Mister Tattoo Senior Fahid Alizzi (32) is het wel opvallend: ,,Maar voor de verkiezing hadden we elkaar nog nooit ontmoet. We komen zelfs niet bij dezelfde tatoeëerder. Het is echt toeval dat we alle vijf in de finale staan.”

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn