De rioolzuiveringsinstallatie van waterschap Vallei en Veluwe in Apeldoorn.
Volledig scherm
PREMIUM
De rioolzuiveringsinstallatie van waterschap Vallei en Veluwe in Apeldoorn. © Rob Voss

Waterschappen stoten giftig gas uit bij productie van groene stroom

Stookinstallaties van zeker vijf rioolwaterzuiveringsinstallaties in Gelderland stoten het giftige en kankerverwekkende formaldehyde uit. Dat gebeurt bij de productie van groene stroom. Het gaat om installaties in onder meer Apeldoorn en Harderwijk. 

6 reacties

 • R Barlaeus

  1 maand geleden
  In dit artikel staat: "Alle waterschappen zijn, via de Unie van Waterschappen, gewaarschuwd over de ontdekking en gevraagd de uitstoot van hun installaties onder de loep te nemen." Ik vind dat "onder de loep nemen" onvoldoende is. Er zijn blijkbaar ook rioolwaterzuiveringsinstallaties die geen giftige stoffen zoals formaldehyde uitstoten. Dat is dus mogelijk. Deze 5 rioolwaterzuiveringsinstallaties moeten dus op korte termijn maatregelen nemen zodat de uitstoot voorkomen wordt.
 • van Schagen

  1 maand geleden
  Het is dan al zo verdund dat het geen gevaar mee vormt
 • gerrit de Goeij

  1 maand geleden
  Woordvoerder "De lijst zeer schadelijke stoffen groeit en het duurt altijd even voordat nieuwe op de lijst zijn verwerkt in de normen." Van formaldehyde is sinds 1996 bekend dat het carcinogeen (bron: iarc) is. Maar onze overheid heeft er tot 2012 over gedaan om dat te bevestigen. 26 jaar is niet even, dit zijn economische keuzes.
 • Andre Eggerding

  1 maand geleden
  Hoe je het keert of wendt het gas komt in de natuur. Geheel volgens de Brusselse en linkse gewoonten tellen we dit gas niet mee.
 • Henk Van de Kraats

  1 maand geleden
  Vervliegen gaat het gas dan over van dampvormige gas naar gasvormig gas?

Apeldoorn