De gemeente Apeldoorn zet Algéra uit de voormalige Nemef-fabriek in Wenum Wiesel, maar het bedrijf legt zich daar niet bij neer.
Volledig scherm
PREMIUM
De gemeente Apeldoorn zet Algéra uit de voormalige Nemef-fabriek in Wenum Wiesel, maar het bedrijf legt zich daar niet bij neer. © foto's archief/Maarten Sprangh

Wattenschijfjesvervoerder naar de rechter nu Apeldoorn bedrijf op straat zet

De vergunning was verleend, maar wordt nu weer ingetrokken. Het bedrijf Algéra, dat de voormalige sleutelfabriek van Nemef  in Wenum-Wiesel gebruikt als uitvalsbasis om honderden miljoenen wattenschijfjes Europa in te rijden moet eruit, vindt de gemeente Apeldoorn. Dat leidt - opnieuw - tot een rechtszaak.

2 reacties

 • Reinder Bosch

  1 maand geleden
  Als dit bedrijf binnen de milieunormen van de voormalige NEMEF fabriek acteert zou er geen probleem mogen zijn. Maar ik vrees dat de drukte van verkeer zich verplaatst heeft van kantoortijden naar nachtelijke uren. En dan kan het overdag vele malen rustiger zijn, daar heb je 's nachts niets aan, als je wakker getrild wordt in je bed door startende en wegrijdende vrachtwagens. En vrachtwagens pas na 0700 laten starten is geen optie. Of buren wegkopen of verhuizen naar Eekterweg Vaassen.
 • Harm Platz Platz

  1 maand geleden
  In Nederland is een nieuwe trend begonnen: het wegtreiteren van bedrijven. Minder overlast dan voorheen en toch weg ermee. Dat gaat Nederland nogal opbreken de komende decennia.
 1. KAART | Besmettingscijfers blijven hoog: regio Noord- en Oost-Gelderland spant de kroon, Flevoland toont flinke daling
  CHECK JOUW GEMEENTE

  KAART | Besmet­tings­cij­fers blijven hoog: regio Noord- en Oost-Gelderland spant de kroon, Flevoland toont flinke daling

  Vijf gemeenten van de regio Oost-Nederland blijven vandaag onder de 100 positief geteste personen per 100.000 inwoners, terwijl in de rest van de regio de besmettingen hoog blijven. In heel Oost-Nederland kwamen er 3357 nieuwe besmettingen bij. Vooral in Noord- en Oost Gelderland stijgen de besmettingen flink. Toch zijn er ook lichtpuntjes: regio Flevoland laat een flinke daling in het aantal positieve testen zien.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn