Het depot van online supermarkt Picnic aan Kanaal Noord in Apeldoorn. Foto archief
Volledig scherm
Het depot van online supermarkt Picnic aan Kanaal Noord in Apeldoorn. Foto archief © Kevin Hagens

Websuper Picnic vindt broodnodige ruimte op Ecofactorij in Apeldoorn

Websuper Picnic opent, als gevolg van de coronacrisis, een nieuw distributiecentrum van 20.000 vierkante meter in Apeldoorn. De online supermarkt wil uiterlijk begin juni de eerste orders verwerken vanuit het pand op de Ecofactorij, waar tot voor kort de doe-het-zelf groothandel THR in was gevestigd. 

Topman Michiel Muller sprak deze week in het AD van een verdrievoudiging van de omzet sinds de uitbraak van de crisis. De opening van dit  zesde distributiecentrum stond aanvankelijk gepland voor het einde van dit jaar. THR ging in februari failliet. Picnic kan het gebouw huren van Reesink.

Extra banen

Er worden in Apeldoorn driehonderd tot vierhonderd mensen aangenomen die in korte tijd moeten worden ingewerkt, ondanks de coronabeperkingen. Ook gaat Picnic meer bezorgen in de ochtend en wil het bedrijf haar bezorgwagentjes efficiënter vullen. Daarom wordt het minimale bestelbedrag verhoogt van 25 naar 35 euro. Op die manier verwacht Picnic dat ook het tweede boodschappenkrat goed gevuld is.

Wachtlijst

Eind mei stuurde Picnic in Apeldoorn de eerste elektrische autootjes de weg op om boodschappen te bezorgen. Die dag werden vanuit de uitvalsbasis aan Kanaal Noord precies 36 klanten bediend. Wel hadden zich al 6200 mensen als potentiële klant aangemeld, door de app van de bezorgwinkel te installeren. Een groot deel daarvan kwam op de wachtlijst omdat het bedrijf met de beschikbare acht wagentjes en acht bezorgers in Apeldoorn nog niet zoveel klanten aankon.

In augustus reden dagelijks al twintig wagentjes en worden de boodschappen bij de klanten thuis gebracht door 75 bezorgers. Op drukke dagen werden er meer dan tweeduizend klanten bediend.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn