Volledig scherm
Stempas voor de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart © ANP

Wederom geblunder met stempassen in Apeldoorn

Opnieuw is in Apeldoorn geblunderd met de bezorging van stempassen. Met nog iets meer dan een week te gaan tot de Tweede Kamerverkiezingen, hebben tientallen bewoners van de wijk De Parken nog altijd geen stembiljet ontvangen.

De fout met de niet bezorgde stempassen is gister recht gezet, na ingrijpen van de gemeente.

Postbezorger
Vorig jaar ging het in Apeldoorn ook al mis. In de aanloop naar het referendum over Oekraïne-verdrag, was er bij 371 inwoners geen stempas bezorgd. De schuld lag toen bij postbezorger Sandd. 

Dit keer heeft de gemeente Apeldoorn 83 meldingen gehad van inwoners die hun stempas niet op tijd hadden ontvangen.

App
Het lijkt dat de schuld wederom bij postbezorger Sandd moet worden gezocht, bevestigt woordvoerder Kirsten Harleman van de gemeente Apeldoorn. ,,Dit jaar heeft de postbezorger in de Parken de stempassen niet bezorgd. Dat is inmiddels rechtgezet." Sandd hoopt fouten in de toekomst te voorkomen met een nieuwe app waarmee bezorgingen getraceerd kunnen worden, aldus Harleman.

Stempassen moeten uiterlijk veertien dagen voor verkiezingen of referenda in de brievenbus vallen, heeft de Rijksoverheid bepaald. In Apeldoorn zijn dit jaar in totaal 124.600 stempassen bezorgd. 

Reactie
Postbezorger Sandd wilde dinsdagmorgen niet inhoudelijk op ingaan op de niet bezorgde stempassen. Ze zien het als een kwestie tussen hen en de gemeente Apeldoorn en zullen het met de gemeente afhandelen, zo lieten ze weten.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn