Volledig scherm
Archiefbeeld: Lieke schildert tijdens de Kunstmarkt in Hattem. © Henri van der Beek

Weekendtips: De Nacht van Apeldoorn en kunst in Hattem

Het belooft schitterend lenteweer te worden dit weekend. Nog geen idee wat je kunt gaan doen? Wij hebben wat tips voor je! 

Feest in Apeldoorn

Zin in een leuk open-air feest in de binnenstad? Dan moet je vanavond naar de Nacht van Apeldoorn! Op alle pleinen trakteren live-muziek en DJ's je op de lekkerste muziek en het fijne is: de toegang is gratis!

Run!

Hardlopers kunnen dit weekend onder andere terecht in Lelystad. In de polder is zaterdag de Zeebodemloop. Voor kinderen is een parcours van 1 kilometer uitgezet. De oudere lopers kunnen kiezen uit de afstanden van 5 en 10 kilometer.

Pracht en praal in de IJsselhallen

Voor goud en zilver moet je dit weekend in Zwolle zijn.  In de IJsselhallen vindt dit weekend de sieradenbeurs plaats. Diverse standhouders presenteren een verscheidenheid aan sieraden, kralen en materialen. Er zijn bijvoorbeeld handgemaakte kettingen, armbanden en oorbellen, sieraden uit andere culturen en een grote diversiteit aan kralen.

Schilderen in Hattem

Aan de andere kant van de IJssel vindt zaterdag de Kunstmarkt Hattem plaats. Ruim vijftig kunstenaars exposeren en bieden tegelijkertijd hun gevarieerde werk te koop aan op het plein rondom de Grote Kerk. In de aangrenzende straten zijn er veel creatieve activiteiten voor jong en oud. Verder organiseert Schilders- en Winkelbedrijf Duinkerken traditiegetrouw de wedstrijd: 'Wie maakt het kleinste schilderij van Hattem?' Bezoekers kunnen dan aan de gang op paneeltjes van 10x10cm.

Festifly!

De voetjes kunnen zaterdag en zondag van de vloer in Teuge. Festival Festifly strijkt dan neer in op het terrein langs de Fokkerstraat. Verschillende artiesten treden zaterdagavond op en ook de zondagmiddag wordt muzikaal ingevuld. 

Volledig scherm
Festifly bindt dit weekend plaats in Teuge. © Festifly
  1. ‘My Dolly’ als voorspel van Apeldoorns poppenbordeel
    video

    ‘My Dolly’ als voorspel van Apeldoorns poppenbor­deel

    Het plan om in Apeldoorn een poppenbordeel in te richten mag dan nog lang niet in kannen en kruiken zijn, initiatiefnemer Tjeerd-Jan Smit heeft in samenwerking met allemansvriend Johan Vlemmix en zanger Rob Zorn wel vast een bijpassende hit en videoclip gelanceerd. ‘My Dolly’ heet het nummer, verwijzend naar het plan van Smit. ,,Het lijkt ons geweldig om onze ‘love dolls’ straks ook aan te bieden aan showbizz Nederland.”

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn