Volledig scherm
Het ingetikte ruitje op het parkeerterrein van crematorium Heidehof © Privé

Weer dubbel verdriet bij crematorium Ugchelen: tijdens uitvaart inbraak in auto

Op het parkeerterrein van crematorium Heidehof in Ugchelen werd deze week tijdens een uitvaart (weer) ingebroken in een auto. Het leidde op Facebook tot veel boze reacties. Uitvaartorganisatie Monuta baalt er stevig van, maar voelt zich machteloos.

Op parkeerterrein 2 van crematorium Heidehof in Ugchelen staan sinds enkele maanden borden om bezoekers alert te maken op inbraken. ,,Zodat ze geen waardevolle spullen achterlaten en hun auto op slot doen’’, zegt gemeentewoordvoerder Martine Polman. Toch ging het deze week mis. Dinsdag werd tussen 11.00 en 13.00 een ruitje ingetikt van een Peugeot. 

Meerdere inbraken

Het leidde tot boze reacties op Facebook. Een bericht van een bezoeker met foto’s van de ingeslagen ruit werd bijna 1.300 keer gedeeld. ‘Respectloos’, schrijven mensen in een reactie. Maar het is niet de eerste keer. Ook in november werd een bezoeker van een uitvaart het slachtoffer van een auto-inbraak. 

De politie telde in twee jaar zes inbraken op het parkeerterrein. In alle gevallen ging het om een tas die van de bijrijdersstoel werd gestolen. Met borden om bezoekers alert te maken, hopen de gemeente en Monuta dat aantal terug te dringen. Maar eenvoudig is dat niet, zegt woordvoerder Naomi Samson. ,,Bezoekers komen aan vol emoties. Ze denken niet altijd helder na en laten daardoor soms waardevolle spullen in de auto liggen. En soms doen ze hun auto niet op slot’’, zegt Samson.

In gesprekken met nabestaanden wordt nog duidelijker vermeld dat bezoekers goed op hun spullen moeten letten, andere maatregelen zijn niet mogelijk. Samson: ,,Voor het slachtoffer is het erg naar. Je bent al verdrietig en dan overkomt je dit ook nog eens.’’

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn