Volledig scherm
Vorige week leidde een gesprongen waterleiding tot een waterballet op het Mercatorplein. © Maarten Sprangh © Maarten Sprangh

Weer gesprongen waterleiding in Apeldoorn; ondernemers en bewoners kijken er al niet meer van op

Opnieuw is er een waterleiding gesprongen in Apeldoorn. Daardoor zaten gistermiddag meerdere bewoners van de Koninginnelaan tijdelijk zonder water. Het probleem was in de loop van de middag hersteld.  

Vorige week was het ook al raak in Kerschoten. Toen zorgde een gesprongen leiding voor een waterballet op het Mercatorplein. Bewoners en ondernemers staan er inmiddels niet meer van te kijken. Woensdag was de elfde keer dit jaar dat de wijk te maken kreeg met een gesprongen waterleiding. 

De problematiek in Kerschoten heeft volgens waterbedrijf Vitens meerdere oorzaken. ,,In Apeldoorn hebben we te maken met een combinatie van factoren; de ligging, de aard van de bodem, de heuvelachtigheid van het gebied, het materiaal en hoe de leidingen naast elkaar liggen", aldus woordvoerder Judith Zuijderhoudt. ,,Dat heeft ons doen besluiten over te gaan tot een grootscheepse vervanging van de leidingen onder de wijk." De bedoeling is dat de werkzaamheden volgend jaar worden uitgevoerd.

  1. Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?
    PREMIUM
    Video | Serie

    Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?

    Of het nou gaat om de aanleg van wegen, het laten rijden van treinen of bepalen waar ontwikkelaars woningen bouwen. De invloed van provincies in de regio is voor iedereen voelbaar. Ook komend jaar investeren provincies honderden miljoenen euro's. Desondanks blijft traditiegetrouw de helft van de kiezers weg tijdens de provinciale verkiezingen. ,,De enige manier om dat op te krikken is het invoeren van een opkomstplicht'', denkt hoogleraar Monique Leyenaar.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn