De weg langs het kanaal wordt anders. Gaat die verandering een deel van het verkeer richting Loenen duwen?
Volledig scherm
PREMIUM
De weg langs het kanaal wordt anders. Gaat die verandering een deel van het verkeer richting Loenen duwen? © archief/Rob Voss

Weg langs Apeldoorns Kanaal verandert: bomen weg op sommige plekken

Met videoNiet alleen op de weg langs het Apeldoorns Kanaal, maar ook in en rond Loenen gaat de maximumsnelheid omlaag. Dat moet voorkomen dat het dorp meer verkeer te verstouwen krijgt wanneer de ‘ongelukkenweg’ minder aantrekkelijk is.

46 reacties

 • Hannie Jans-Staal

  1 maand geleden
  Snelheids beperkingen, bomen kappen!!!! Moet dat de oplossing zijn!!! Gemeente Apeldoorn, zoek eens naar een echte oplossing. Dempt het kanaal voor de helft. Een volwaardige weg en de afrit vanaf de A1 doortrekken langs de Lage Haar naar het kanaal. Een verbod voor vrachtverkeer door de dorpen. Dat is de oplossing
 • Liesbeth Schut

  2 maanden geleden
  Ik ben er helemaal voor om op het hele traject één snelheid in te voeren. Het maakt mij niet uit of dat 60, 70 of 80 is. Gewoon duidelijkheid! De huidige situatie is frusterend en lokt daardoor uit om harder te rijden dan wenselijk is.
 • gerrit Roes

  2 maanden geleden
  Ik heb tijdens mijn werkzame leven als chauff. bijna alle b wegen bereden . Veel van deze wegen waren vroeger zand wegen , werden meest gebruikt door bijvoorbeeld boeren met paard en wagen., van land naar land . Voor het huidige verkeer zijn deze wegen te smal. (vooral ook voorvrachtverkeer) .Langs Veel van deze wegen lopen SLOTEN GREPPELS KANALEN EN VAAK op minder dan 1 meter bomen. Verbreden , en de meeste bomen verwijderen is een betere oplossing . Een tientallen jaren plan.enz .
 • E. Timmer

  2 maanden geleden
  Vangrail voor de bomen langs, dan kan er niemand tegenaan rijden en er kan niemand met de auto in het kanaal belanden. De weg zo laten als hij is maar wel voorzien van een dubbele doorgetrokken streep. Kan ieder voertuig wat nu van de weg gebruikt maakt dat blijven doen. Permanente trajectcontrole en camera controle op het niet inhalen bij de doorgetrokken streep. Probleem lost zich vanzelf op.
 • J Kroezen

  2 maanden geleden
  Trajectcontrole, dat helpt echt en is vele malen goedkoper dan alle goedbedoelde plannen. Automobilisten gaan alleen maar langzamer rijden als er te verwachten sancties op rusten.