Volledig scherm
William Klaver neemt aan het einde van het seizoen afscheid van Dros Alterno. © Rudy Biekart.

Wegen Alterno en Klaver scheiden, ambities liggen te ver uit elkaar

Volleybalvereniging Dros Alterno neemt na het seizoen afscheid van trainer William Klaver, de trainer van de Apeldoornse volleybalsters die nog strijden voor lijfsbehoud in de eredivisie. Klaver en de Apeldoornse vereniging kwamen er financieel niet uit, doordat Alterno een andere weg inslaat en de financiële mogelijkheden een stuk minder zijn.

Daar zijn volgens de club intensieve gesprekken aan vooraf gegaan. Voorzitter Henk Wijnsma weet dat de club volgend seizoen niet dezelfde financiële armslag heeft als de voorgaande jaren. ,,Daarom kunnen we niet hetzelfde sportieve programma draaien en dat is de reden dat William en de club uit elkaar gaan. Daarnaast hebben we op de ledenvergadering besloten dat we het ook als club over een andere boeg willen gooien. We gaan ons meer richten op de jeugd en de mini's en zullen dan ook meer investeren in de trainers voor die afdelingen.” 

Minder inkomsten

Een van de redenen die ten grondslag liggen aan de beslissing is dat er veel minder inkomsten worden gegenereerd door de club, zegt de voorzitter. ,,We hebben een eigen hal, die veel geld kost in onderhoud bijvoorbeeld. Een groot deel van de inkomsten kwam binnen  door verhuur van de hal aan de gemeente Apeldoorn. Die heeft zich teruggetrokken, waardoor we heel veel geld mislopen.”

Quote

We gaan ons meer richten op de jeugd en de mini's en zullen dan ook meer investeren in de trainers voor die afdelingen

Henk Wijnsma, Voorzitter Dros Alterno

De beslissing om niet samen verder te gaan, staat los van de huidige sportieve situatie, benadrukt Wijnsma. ,,Er wordt natuurlijk wel eens wat geroepen als de resultaten tegenvallen, maar daar heeft deze beslissing niets mee te maken. We wisten vooraf dat het een moeilijk seizoen zou worden en als trainer en coach heeft William er alles aan gedaan om de kampioenspoule te halen. Helaas lukte dat niet. Het team gaat de komende weken alles in het werk stellen om ook volgend seizoen in de eredivisie uit te kunnen komen. Om dat te realiseren krijgen ze alle benodigde steun van het bestuur.”

Klaver had graag doorgegaan

Klaver is bezig met zijn eerste seizoen als trainer bij de eredivisionist en had graag doorgegaan bij de Apeldoornse club. ,,Ja, ook als we zouden degraderen naar de Topdivisie. Voor mij is belangrijk wat de mogelijkheden binnen een club zijn, wat voor een programma we de speelsters kunnen aanbieden. Volleybaltrainer zijn is mijn vak, ik doe het fulltime. Ik moet helemaal uit Rotterdam komen, dus moet er wel voldoende tegenover staan. Ik heb alle begrip voor de beslissing van de club om een andere richting in te slaan, hoor. Laat dat duidelijk zijn. Maar voor mij kan het dan niet meer uit.”

Quote

Volleybal­trai­ner zijn is mijn vak, ik doe het fulltime. Ik moet helemaal uit Rotterdam komen, dus moet er wel voldoende tegenover staan.

William Klaver, Volleybaltrainer Dros Alterno

De trainer is Dros-Alterno zeer dankbaar voor de geboden kans en steun, zegt hij. ,,Het is mooi om deze vereniging te leren kennen en mijn ambities als trainer na te streven. Dat kan dit seizoen met een intensief trainingsprogramma, tal van faciliteiten en een gedreven team en staf. Van mij vraagt het met name financieel een investering. Het is zonde dat onze mogelijkheden voor komend seizoen te ver uit elkaar liggen. Nu is er nog één taak: presteren in de degradatiepoule.”

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn