Volledig scherm
Welkoop opende enkele jaren geleden al een winkel in Apeldoorn. Nu volgt het hoofdkantoor. © Archief, Cees Baars

Welkoop met hoofdkantoor van Ede naar Apeldoorn

Welkoop verplaatst zijn hoofdkantoor en distributiecentrum van Ede naar Apeldoorn. Dat heeft de gemeente Apeldoorn zojuist bevestigd. De nieuwe hoofdvestiging komt op Apeldoorn-Noord en biedt ondersteuning aan 149 winkels.

Welkoops moederbedrijf maakte de gang naar Apeldoorn eerder ook al; de winkelketen is eigendom van voerfabrikant Agrifirm, dat zijn hoofdvestiging in Apeldoorn heeft. 

Welkoop werd vorige week nog uitgeroepen tot beste winkelketen en beste webshop in de categorieën tuin en dier in de verkiezing Retailer of the Year.

In Apeldoorn koopt Welkoop een kavel van 4,5 hectare op businesspark Apeldoorn-Noord. Het bedrijf krijgt daarmee de uitbreidingsmogelijkheden die het in Ede niet heeft. Bovendien is voor Welkoop de goede bereikbaarheid via zowel de A1 als de A50 van groot belang.

De nieuwbouw zou in de loop van 2020 in gebruik moeten worden genomen. 

  1. Leerlingen KSG blazen stof van Europees Parlement
    PREMIUM
    Video

    Leerlingen KSG blazen stof van Europees Parlement

    Politiek en jongeren. Ze lijken mijlenver uit elkaar te staan. Wat heeft een 14-jarige met het Europees parlement? Op de KSG schrijven deze week 75 leerlingen uit vijf verschillende landen aan resoluties voor het Europees Jeugdparlement. ,,Ik had er niet veel mee’’, erkent Marijke Hendriks. ,,Maar het is wel handig om er meer van te weten. En samen met leeftijdgenoten uit andere landen werken is leuk. Dit is absoluut niet stoffig.’’

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn