Volledig scherm
Woningbouw. © Creative Commons

Werkgebouw Noord van gemeente Apeldoorn naar Sleutelbloemstraat

APELDOORN Het nieuwe Werkgebouw Noord van de gemeente Apeldoorn komt aan de Sleutelbloemstraat. Het gaat om de locatie waar tot twee jaar geleden een politiebureau stond. Het nieuwe terrein vervangt de huidige twee terreinen die de gemeente Apeldoorn aan de Vlijtseweg gebruikt.

In 2008 had de gemeentelijke dienst beheer en onderhoud nog twintig locaties in gebruik. Omdat dit inefficiënt was werd besloten om terug te gaan naar twee vestigingen. Eén in Apeldoorn Zuid en een in Apeldoorn Noord. Het Werkgebouw Zuid (aruba 4) werd in 2013 opgeleverd. In dat zelfde jaar werd besloten om de locaties aan de Vlijtseweg nog vijf jaar te blijven gebruiken. Onderhoud wordt er sindsdien nog nauwelijks gepleegd. Bij de oude kwekerij bij Marialust is onder meer een kantine voor de honderd medewerkers van de buitendienst. Iets dichter bij het centrum, aan de andere kant van de weg, is de plek waar strooizout ligt opgeslagen. Vijftien strooiwagens worden daar zo'n 25 keer per jaar gevuld.

De plannen verkeren in een 'houtskoolschets-fase'. Het ligt in de bedoeling dat er in 2017/ begin 2018 gebouwd gaat worden. Er is nog geen geld gereserveerd. De grond is meer dan twintig jaar in het bezit van de gemeente.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn