Volledig scherm
© Wouter Borre

Werkstraf voor Apeldoornse tandarts na ontucht met patiënten

De Apeldoornse tandarts Jamrad P. (32) is vanmiddag veroordeeld tot 180 uur werkstraf, omdat hij patiënten betastte terwijl zij voor een tandheelkundige behandeling bij hem waren. Het OM eiste zes maanden cel in de zaak.

Twee vrouwen die aangifte deden tegen de tandarts, zouden zijn betast bij billen en borsten in een praktijk in Deventer. Het gaat om Boxberger Tandartsen en Orthodontie aan de Boxbergerweg. In het dossier komt ook een tandartsassistente uit Halle voor als slachtoffer. Zij deed alleen geen aangifte. 

De straf valt lager uit omdat de tuchtrechter hem al een maatregel oplegde. Die schorste P. voor een jaar waarvan tien maanden voorwaardelijk. Ook negatieve publiciteit woog de rechtbank in haar oordeel mee. 

De tandarts Jamrad P. deelde twee praktijken samen met zijn broer Jahid P. Die praktijken zijn gehuisvest in Deventer en Halle. Jamrad was de tandarts in de praktijken, zijn broer Jahid voorzag cliënten van een beugel als orthodontist. Ook de orthodontist Jahid wordt verdacht van aanranding van patiënten. Zijn zaak werd twee weken geleden aangehouden, omdat er tijdens de zitting een nieuwe getuige werd ingebracht.

Die nieuwe getuige is net als de tandarts ook een broer van de orthodontist Jahid. ,,Hij was assistent van mijn cliënt (de orthodontist, red.) en hielp met foto's maken'', zei advocaat Pekkeriet destijds. De orthodontist en de nieuwe getuige - de derde broer - beweren te zijn verwisseld in onder meer de röntgenkamer. Als dat zo is, dan is niet Jahid P. in vele aangiftes de ontuchtpleger waarover gesproken wordt door patiënten, maar mogelijk die assisterende derde broer.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn