Anita Menninga en Jelle Reitsma.
Volledig scherm
PREMIUM
Anita Menninga en Jelle Reitsma. © Kevin Hagens

Wie waren de mannen die Apeldoorn bevrijdden? Vanaf dit weekend kun je dat al lopend ontdekken

Zondag is het 77 jaar geleden dat Apeldoorn werd bevrijd. Daarom brandt dit weekend niet alleen het bevrijdingsvuur in het Oranjepark, maar is er ook iets nieuws bedacht. Een stadswandeling van 2 kilometer waarin je alles leert over de bevrijders van Apeldoorn. 

0 reacties

 1. SC Genemuiden profiteert van ruime nederlaag SV Urk, DOS verslaat Go-Ahead in derby van Kampen
  Liveblog

  SC Genemuiden profiteert van ruime nederlaag SV Urk, DOS verslaat Go-Ahead in derby van Kampen

  Bij een overwinning op Eemdijk kwam het kampioenschap wel héél dicht bij voor SV Urk. Maar het liep compleet anders op De Vormt, waardoor de titelstrijd in de Hoofdklasse B toch weer spannend is. In de Derde Divisie kreeg VVOG een flinke tik te verwerken, terwijl DVS’33 dure punten liet liggen in de strijd om de derde periodetitel. Er viel genoeg te genieten deze speeldag, met ook nog de kraker Batavia’90 en de derby tussen DOS en Go-Ahead Kampen.
 2. Opsteker voor Jagersvereniging in strijd om ‘omstreden’ slogan (die in Apeldoorn voor bekladdingen zorgde)
  PREMIUM

  Opsteker voor Jagersvere­ni­ging in strijd om ‘omstreden’ slogan (die in Apeldoorn voor bekladdin­gen zorgde)

  De Jagersvereniging mag de slogan ‘Veilig op weg, daar jagen wij voor’ blijven gebruiken. Er is al een tijdje veel te doen over de campagne. Zo werden in Apeldoorn posters besmeurd en een vrouw diende een klacht in bij de Reclame Code Commissie. Die oordeelde in eerste instantie dat de slogan misleidend en oneerlijk is, maar in hoger beroep is dat besluit van tafel geveegd.

Apeldoorn