Volledig scherm
PREMIUM
Wie was Karst Tates? © Jan Ruland van den Brink / Archief

Wie was Karst Tates? Op zoek naar nieuwe puzzelstukjes

Wie was Karst Tates? Is er na tien jaar iets nieuws over te zeggen? Wat bezielde hem? Op zoek naar aanknopingspunten, nieuwe puzzelstukjes. ,,Ik zag hem opeens in de polder hierachter op zijn vorkheftruck racen. Dat vond ik best wel gek.”

Begraafplaats Rosorum in Zevenaar. Het is even zoeken naar de laatste rustplaats van Karst Tates, tot ik de beheerster van de begraafplaats in mijn vizier krijg, die er op een trekkertje rondrijdt. Zij neemt me - aanvankelijk aarzelend - mee om het graf te laten zien. ,,Hier is het”, zegt ze met een hoofdknikje. Twee namen, Karst en Hedwig Tates-Staats, zijn oma. ,,Ja, wat bezielt zo’n jongen hè, je weet het niet.”

  1. 7 vragen aan de onderzoekers die ruim 15.000 teken testen op levensgevaarlijk virus
    PREMIUM
    Aanrader van redactie

    7 vragen aan de onderzoe­kers die ruim 15.000 teken testen op levensge­vaar­lijk virus

    Ruim 15.000 teken uit alle delen van het land worden op dit moment onderzocht door wetenschappers van de Wageningen Universiteit (WUR) in het kader van een onderzoek naar het voor de mens gevaarlijke ‘tekenvirus’ TBE. Het onderzoek moet onder meer duidelijk maken hoe het virus zich verspreidt. In drie jaar tijd zijn zes mensen er flink ziek door geworden. Het meest recente geval deed zich deze vorige week voor in Twente.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn