Volledig scherm
Een heftige valpartij zondagmiddag in Omnicentrum Apeldoorn; een renner kwam vast te zitten aan de houten wielerbaan en moest bevrijd worden © Persbureau Heitink

Wielrenner zit na val met been vast aan houten baan Omnisport Apeldoorn: traumahelikopter opgeroepen

Een wielrenner is vanmiddag met zijn been vast komen te zitten aan de wielerbaan in Apeldoorn na een val tijdens een juniorenwedstrijd. Drie brandweerwagens, ambulances en een traumahelikopter kwamen op het incident af. 

De renner is na bijna twee uur door de brandweer bevrijd uit zijn benaderde situatie, en met spoed naar het ziekenhuis gebracht door een ambulance. Het incident gebeurde tijdens de aflossing van de koppelkoers. Na de val van de renner, een Deen, kwamen de wedstrijden stil te liggen. 

‘Stabiel’

Volgens organisator Hans van Bon is de renner uiteindelijk ‘stabiel naar het ziekenhuis gebracht’. ,,Het zou meevallen, is mij gezegd. Maar of het ernstig is of niet, zal moeten blijken.” Gezien de leeftijden van de deelnemende renners zal het slachtoffer 16, 17 of 18 jaar oud zijn.

Juniorentoernooi

Dit weekeinde reden wielrenners uit dertien landen een internationaal toernooi op de wielerbaan in Apeldoorn. Het zogeheten ‘Interland Junioren’ is volgens de website van de organisatie een van de grootste toernooien voor junioren op de baan. Het evenement wordt beschreven als ‘een echte testcase waar bondscoaches graag gebruik van maken om aanstormende talenten te zien presteren’. 

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn