Volledig scherm
De wijktaxi zou onder anderen ouderen die slecht ter been zijn moeten helpen, maar de Mobuur-auto's zijn door iedereen te boeken. © EneHarry

Wijktaxi Apeldoorn gaat in groter deel van de stad rijden

Mobuur, een taxi-systeem voor korte ritjes binnen een wijk, is vanaf 1 maart ook te gebruiken in een deel van De Parken en de noordwest-punt van Apeldoorn. Bovendien zijn er nu ook ritten naar een aantal vaste plekken buiten de wijk mogelijk.

Mobuur is een relatief nieuwe vorm van openbaar vervoer in Apeldoorn, die mensen van deur tot deur brengt. De dienst is beschikbaar op werkdagen, van 8.30 tot 17 uur. Het systeem begon in april vorig jaar in Kerschoten en De Naald. Inwoners daarvan kunnen zich met een elektrische auto van deur tot deur laten brengen door vrijwilligers. Een ritje kost 1,50 euro, een retour binnen het uur is gratis. De insteek is dat chauffeurs ook helpen met bijvoorbeeld boodschappen dragen, als daar behoefte aan is. Mobuur krijgt subsidie van de gemeente Apeldoorn en de provincie Gelderland. 

Bushalte

De strikte begrenzing was dat de ritten binnen de wijk blijven. Dat wordt nu enigszins versoepeld. Chauffeurs brengen iemand nu desgewenst ook onder meer naar een bushalte om op de bus richting Harderwijk of Zwolle te kunnen stappen, naar winkelcentrum Anklaar, Paleis Het Loo en de begraafplaats aan de Soerenseweg.
Meer informatie staat op www.mobuur.nl.

  1. 7 vragen aan de onderzoekers die ruim 15.000 teken testen op levensgevaarlijk virus
    PREMIUM
    Aanrader van redactie

    7 vragen aan de onderzoe­kers die ruim 15.000 teken testen op levensge­vaar­lijk virus

    Ruim 15.000 teken uit alle delen van het land worden op dit moment onderzocht door wetenschappers van de Wageningen Universiteit (WUR) in het kader van een onderzoek naar het voor de mens gevaarlijke ‘tekenvirus’ TBE. Het onderzoek moet onder meer duidelijk maken hoe het virus zich verspreidt. In drie jaar tijd zijn zes mensen er flink ziek door geworden. Het meest recente geval deed zich deze vorige week voor in Twente.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn