Wildwesttaferelen in Apeldoorn na opname voor videoclip

videoHij is de eerste die toegeeft dat het een ongelukkige actie was. De Apeldoornse artiest Erren Kucuk, ook bekend als Erson, werd zondagmiddag met getrokken pistolen en veel machtsvertoon opgepakt. En dat allemaal voor een scène van zijn nieuwe videoclip.

Volledig scherm
Erren Kucuk, alias Erson, nam zondag een videoclip op in Kapsalon Trendlines. Korte tijd later hield de politie hem onder schot en werd hij gearresteerd. © Maarten Sprangh
Quote

Voor mijn video had ik een kassalade en een toonbank nodig

Erren Kucuk

Een videoclip met als thema liefde, verdriet, kwaad en snel geld verdienen: het staat al een tijdje op de planning van de 25-jarige artiest. Zondag komt het er eindelijk van. Met een nepvuurwapen, twee acteurs en een clipmaker, simuleert hij een overval in de kapsalon van zijn ouders, Trend Lines aan de Molenstraat. Zijn 18-jarige broertje is er ook bij. ,,Voor mijn video had ik een kassalade en een toonbank nodig." Dat zijn ouders een kapsalon hebben, komt dus goed uit. ,,De kapsalon is op zondag gesloten'', vertelt Kucuk. Terwijl hij in de kapsalon de scene opneemt, loopt er iemand voorbij die ziet wat er binnen gebeurt. Het tafereel jaagt de voorbijganger de schrik aan, waarop die meteen de politie belt.

Kogelwerende vesten

Volledig scherm
Erren Kucuk in de kapsalon waarin hij zondag nietsvermoedend een videoclip met een vuurwapen opnam. © Maarten Sprangh

,,Wij kregen rond 15.00 uur een melding van een overval in de kapsalon. Daarbij stonden mensen met hun handen omhoog'', vertelt politiewoordvoerder Frank Brouwer. Na de melding maken politieagenten in de omgeving zich op. Kogelwerende vesten worden aangetrokken, tactische punten worden ingenomen. Allemaal ter voorbereiding op een eventuele confrontatie met de overvallers.

Station

Ondertussen vertrekt de 25-jarige Kucuk na de opname met de auto naar het station en zet daar zijn twee acteurs af. ,,Voor de laatste scene in het centrum had ik hen niet nodig. Ik betaal ze per uur, dus zij konden naar huis.'' De auto is bij de politie doorgegeven als vluchtauto. Daarmee rijdt Kucuk samen met zijn broertje en de clipmaker over de Hoofdstraat. Daar wordt de 'vluchtauto' opgemerkt door surveillerende agenten.

Zodra de jongens uitstappen, benaderen agenten met getrokken wapens het drietal. ,,Handen op het dak,'' schreeuwt een van de agenten. De omgeving wordt gelijk afgezet en een hele politiemacht arriveert in de Hoofdstraat. De mannen worden in de boeien geslagen en meegenomen naar het bureau. 

Quote

Het is natuurlijk een heel domme actie. Je creëert onrust

Frank Brouwer

In de kofferbak wordt het nepvuurwapen gevonden. ,,Op basis van deze melding nemen wij natuurlijk geen enkel risico. Als er wel een echt vuurwapen in het spel was, kon er bij één verkeerde beweging heel wat anders gebeuren,'' vervolgt Brouwer. Het drietal werkt rustig mee, vertelt de woordvoerder. Na zes uur worden de mannen vrijgelaten, als blijkt dat ze geen overvallers zijn. 

Onrust

Brouwer veroordeelt de actie van de mannen. ,,Het is natuurlijk een heel domme actie. Je creëert onrust en je brengt onnodig een hele politiemacht op de been." Kucuk baalt en heeft zijn lesje wel geleerd. ,,Het was niet mijn bedoeling om onrust te veroorzaken. Het is heel ongelukkig verlopen.''

Het vuurwapen is in beslag genomen en de politie heeft proces-verbaal opgemaakt. Het Openbaar Ministerie gaat nu verder met de zaak. 

Bekijk hier een oude clip van Erson. Deze video heeft niets te maken met de opnames van zondag.

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van de Stentor en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn