Willem-Alexander komt in kerststemming met Apeldoornse fijnspar

VIDEOAls Koning Willem-Alexander de komende donkere dagen nog aan het werk gaat, kijkt hij uit op een twaalf meter hoge spar uit Apeldoorn. De kerstboom staat te pronken op het voorplein van paleis Noordeinde.

Nu Sinterklaas het land uit is, komt ook het Koninklijk Huis in de kerststemming. En daar hoort natuurlijk een flinke kerstboom bij. De Rijksvoorlichtingsdienst heeft een video gemaakt over de reis van de boom van Kroondomein Het Loo naar Den Haag. 

In de video is te zien hoe in Apeldoorn de kettingzaag in de stam van de fijnspar wordt gezet. De boom gaat daarna op een vrachtwagen en wordt in Den Haag met een kraan over het hek getild. Op het voorplein van het werkpaleis van de koning worden er vervolgens niet minder dan 2500 ledlampjes in de boom gehangen.

Lees verder onder de foto

De Apeldoornse fijnspar wordt bij Paleis Noordeinde over het hek getild.
Volledig scherm
De Apeldoornse fijnspar wordt bij Paleis Noordeinde over het hek getild. © Still uit video Rijksvoorlichtingsdienst

Tweede Kamer

De koninklijke fijnspar is niet de enige boom die voor de kerstdagen vanuit deze regio naar Den Haag is vervoerd. Gisteren legde boswachter Harco Bergman in het Kuinderbos vakkundig een boom om die naar de Tweede Kamer is gebracht. Het is het vierde jaar op rij dat de boom van de Tweede Kamer uit de Noordoostpolder komt. 

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn