In de oude regeling mocht Willem-Alexander het Kroondomein tijdens het jachtseizoen drie maanden afsluiten. Die regeling geldt dit jaar nog.
Volledig scherm
PREMIUM
In de oude regeling mocht Willem-Alexander het Kroondomein tijdens het jachtseizoen drie maanden afsluiten. Die regeling geldt dit jaar nog. © Rob Engelaar/ANP

Willem-Alexander wil Kroondomein Het Loo drie maanden per jaar gesloten houden: ‘Belang van de natuur staat voorop’

updateRuim de helft van Kroondomein Het Loo blijft toch drie maanden per jaar gesloten, als het aan koning Willem-Alexander ligt. Dat blijkt uit de subsidieaanvraag die het Kroondomein heeft ingediend. De koning vraagt niet langer voor het hele gebied natuursubsidie aan, maar voor een deel ervan. Het gaat om een bedrag van 4,2 miljoen euro voor een periode van zes jaar. 

37 reacties

 • Julius Bruins

  2 jaar geleden
  Onvoorstelbaar dat majesteitsschennis uit het wetboek van strafrecht is gehaald😡
 • Frank Appels

  2 jaar geleden
  Wanneer uw tuin groot genoeg is en u voldoet aan de regels NSW1928 / SNL subsidies / Bij12, dan kunt u , net als het Kroondomein en vele andere terreineigenaren in Nederland, ondersteuning krijgen voor uw stukje natuur en openstelling van uw tuin.
 • Eddy Masselink

  2 jaar geleden
  Ik heb een tuin met bomen en wil ook subsidie...
 • CT Putten

  2 jaar geleden
  Ivo wordt ik ???
 • Pieter J. den Ouden

  2 jaar geleden
  Prediker Koffeman van de zogenaamde fauna'bescherming' heeft het op het nieuws van 20h over ' een laatste rustplaats voor het wild'. Prachtig toch ! Dan kan Voss ook zijn aandacht verleggen naar meer belangrijke activiteiten dan anderen lastig vallen.