Volledig scherm
PREMIUM
Met dit spandoek wijzen de winkeliers op 't Fort in Apeldoorn hun klanten op de nieuwe situatie. © Arnoud Heins

Winkelcentrum in Apeldoorn heeft opeens meer ‘blauwe plekken’ en dat is duidelijk even wennen

Winkelcentrum ‘t Fort in Apeldoorn heeft nu ook aan de kant van de Dirk van den Broek een blauwe parkeerzone. Hoewel daar onder meer met een speciaal spandoek op gewezen wordt, is het nog lang niet tot iedereen doorgedrongen.

Dat blijkt uit twee steekproeven die deze krant dit weekeinde heeft gehouden. Vrijdagavond rond 19.00 uur ligt er in slechts twee van de acht auto's een blauwe schijf op het dashboard. Alleen de bestuurders van deze voertuigen mogen hier twee uur legaal staan, de rest riskeert een boete van 95 euro. En daar komt dan ook nog eens negen euro aan administratiekosten bovenop.

  1. ‘Miss Radio Kootwijk’ en supervrijwilliger Coby vindt het druk worden in haar geliefde dorpje
    PREMIUM

    ‘Miss Radio Kootwijk’ en supervrij­wil­li­ger Coby vindt het druk worden in haar geliefde dorpje

    De oude zendinstallatie van Radio Kootwijk voor directe telefoonverbinding met Indonesië is geschiedenis geworden, maar vrijwilligster Coby de Haan is na 65 vrijwilligersjaren nog steeds actief bij het Kootwijker dorpsleven betrokken. ,,Hallo hallo Apeldoorn, hier Radio Kootwijk’’, waarschuwt de oud-voorzitter van de plaatselijke dorpsraad: ,,We gunnen toeristen al het moois van onze natuur, maar het zijn er zoveel en het wordt zo ontzettend druk in ons dorpje!’’

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn