De Korenpassage is verkocht. Er komt woningbouw. Daardoor moet het populaire Apeldoorns Koffiehuys dicht. De winkels 'op de kop' van de passage ('t Harnas en Oxener) vallen buiten de verkoop.
Volledig scherm
PREMIUM
De Korenpassage is verkocht. Er komt woningbouw. Daardoor moet het populaire Apeldoorns Koffiehuys dicht. De winkels 'op de kop' van de passage ('t Harnas en Oxener) vallen buiten de verkoop. © Maarten Sprangh

Winkelcentrum in hartje Apeldoorn wijkt voor woningen: verdriet bij gasten populair Koffiehuys

Een winkelcentrum in hartje Apeldoorn moet verdwijnen voor woningbouw. Projectontwikkelaars zoeken al jaren naar een manier om de kwakkelende Korenpassage door te ontwikkelen, maar vonden tot dusver geen haalbaar plan. De kogel blijkt nu alsnog door de kerk. Dat betekent dat een grote publiekstrekker, het Apeldoorns Koffiehuys, nog deze week dichtgaat. Tot groot verdriet onder gasten.

8 reacties

 • Robbert Scholten

  2 maanden geleden
  Jammer maar ook de oranjerie liep voor geen meter,ik denk dat de korenpassage en de oranjerie iets uit de oude doos zijn,het draagt ook niets bij aan de stadsbeleving,
 • Ber Esmeijer

  2 maanden geleden
  Waar kunnen ze heen , Apeldoorn heeft te weinig dag horeca .Ook daarom is Apeldoorn een slaap stad aan het worden. Voor gezelligheid moet je buiten Apeldoorn zijn.
 • Arend van Faassen

  2 maanden geleden
  Marianne, hier rust een taak van de consument. Alles zo goedkoop mogelijk van internet, kost de kleine detaillist de kop. En als de winkels sluiten is ook de loop voor de horeca eruit. Daar doet geen gemeente iets tegen. Of bedoel je dat de gemeente de detaillist maar moet gaan subsidiëren?
 • Marianne Klaasen

  2 maanden geleden
  Wat ontzettend jammer, dat dit leuke zaakje verdwijnt. Maar onderhand staat er zoveel leeg in het centrum. Het renoveren van de Oranjerie is ook weggegooid geld geweest. Kil, koud en leeg. De huren zijn veel te duur voor ondernemers, zeker in deze tijd. Hier rust ook een taak van de gemeente. Straks geen leuke winkels of mooie horeca meer over. Het bouwen van heel dure woningen is veel lucratiever voor projectontwikkelaars, want 28 stadswoningen op dit stukje?
 • Sander Hoek

  2 maanden geleden
  Laten we het niet erger maken dan het is de Korenpassage is een stille benauwde doorloop naar de nog stillere Orangerie. Wellicht dat het Apeldoorns koffiehuys naar de Orangerie verplaatst kan worden. De plek waar nu dat blauwe kansloze ijs tuinhuisje staat of vooraan in de Orangerie/Mariastraat zouden perfecte locaties kunnen zijn en zeker met meer frisse lucht!