Winkeliers op Hart van Zuid in Apeldoorn vlaggen massaal als hart onder de riem

Een hart onder de riem, een bedankje en blijk van respect voor alle mensen die zich momenteel extra inzetten. Dat is het idee achter het massaal ophangen van de Nederlandse vlag op winkelcentrum Hart van Zuid in Apeldoorn.

Dat het zacht gezegd bijzondere tijden zijn, merken ze op meerdere manieren op dit wijkwinkelcentrum. De koopavond is geschrapt, het cafetaria en broodjeszaak Subway zijn permanent gesloten, vertelt Arno Dijkerman namens de winkeliersvereniging. Veel winkels doen alleen n og aan pinbetaling.

Bloemen en koelkasten

Er worden meer (rouw)kaarten en bloemen verkocht, heeft Dijkerman van zijn collega's begrepen. In de witgoed-zaak waar hij zelf werkt, Hamer, is er meer vraag dan normaal naar koel- en vrieskasten. Om kennelijk de extra boodschappen goed te kunnen bewaren. ,,En gisteren had ik een vrouw huilend in de winkel, omdat ik geen thermometers meer heb.’’ Daarnaast merkt Dijkerman dat mensen graag hun verhaal kwijt willen.

Winkelcentrum Hart van Zuid hangt vrijdag en zaterdag de vlaggen op. Er zijn overigens ook particulieren die dat doen.

Er wordt dit weekend volop gevlag op het Hart van Zuid.
Volledig scherm
Er wordt dit weekend volop gevlag op het Hart van Zuid. © Arno Dijkerman
Ook bij sommige woningen wordt gevlagd. Zo stak Ida Beekman het rood-wit-blauw uit aan de Oude Beekbergerweg.
Volledig scherm
Ook bij sommige woningen wordt gevlagd. Zo stak Ida Beekman het rood-wit-blauw uit aan de Oude Beekbergerweg. © Ida Beekman

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn