Volledig scherm
Studenten van Hogeschool Wittenborg, een nieuwe hbo in Apeldoorn, kregen gisterochtend een rondleiding door de binnenstad. foto Cees Baars

Wittenborg nu echt 'Apeldoornse' hbo

APELDOORN - Voor de zomervakantie vonden de tentamens al plaats in Apeldoorn, maar sinds gisteren is Hogeschool Wittenborg officieel de nieuwe bewoner van een vleugel van ROC Aventus.

De hbo-instelling is van Deventer naar Apeldoorn verhuisd. De hogeschool is neergestreken in de vleugel die was gereserveerd voor Kenloo, de hbo-instelling die vorig jaar al voor de start weer ter ziele ging. Het is voor het eerst sinds de opening van de Hotelschool dat in Apeldoorn weer een nieuwe hbo-instelling kan worden begroet.

Wittenborg is een private instelling die verscheidene opleidingen aanbiedt die zich richten op het bedrijfsleven. Op dit moment telt de school zo'n tweehonderd studenten. Het collegegeld bedraagt tussen 4800 en 6300 euro. De komende jaren gaat Wittenborg het aantal studies - en daarmee het aantal studenten - uitbreiden, zeggen directeuren Peter Birdsall en Maggie Feng.

Wittenborg is sterk internationaal georiënteerd, zo blijkt alleen al uit het feit dat de helft van het docentenkorps uit het buitenland komt. Het onderwijs wordt voor een groot deel in het Engels gegeven. Het internationale karakter is volgens de directie een van de sterke punten van de instelling, die nadrukkelijk toenadering zoekt tot bedrijven in deze stad. Daarnaast hoopt Wittenborg dat haar komst aanzet is tot meer hoger onderwijs in Apeldoorn.

Verschillende partijen toonden zich gisteren verheugd. Zo zei burgemeester Fred de Graaf dat Apeldoorn zich geen betere start van het nieuwe collegejaar had kunnen wensen. Met de komst van de hogeschool gaat een langgekoesterde wens van de gemeente - meer hoger onderwijs in Apeldoorn - in vervulling. Ook Anky Veldman, lid van het college van bestuur van het ROC Aventus, is blij met Wittenborg. Toen het ontwerp van ROC Aventus op de tekentafel lag was er al een idee om 'iets' met hbo te doen, zei zij. Een hbo-instelling in het gebouw kan mbo-leerlingen van ROC Aventus prikkelen om door te stromen naar het hbo, hoopt zij. Ook het bedrijfsleven is blij. Wittenborg voert iets sterks toe aan deze regio, zei Dries Crama, voorzitter van ondernemersvereniging VNO-NCW in de Stedendriehoek.

Volledig scherm
Hogeschool Wittenborg, dat huist in een vleugel van ROC Aventus, is gisteren officieel geopend. Directeuren Maggie Feng en Peter Birdsall willen de school de komende jaren uitbouwen in Apeldoorn. foto Cees Baars
De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Videobeelden van beschieting City Club in Apeldoorn geven details daders
    video

    Videobeel­den van beschie­ting City Club in Apeldoorn geven details daders

    De mannen die de City Club nachtclub op het Caterplein in Apeldoorn in de nacht van 7 november 2018 rond 3 uur hebben beschoten waren klein van stuk. Zo'n 1.70 m. schat de politie aan de hand van camerabeelden, die vanavond zijn vrijgegeven via het tv-programma Opsporing Verzocht. Een van hen, de schutter, trekt bovendien met zijn been en schoot met een pauze herhaaldelijk op de nachtclub, ondanks dat nabij gelegen horecazaken ook op dat moment geopend waren.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn