Woede om afsluiting populaire zandverstuivingen Veluwe: ‘We moeten in verzet komen’

VIDEODe stuifzandgebieden op de Noord-Veluwe gaan gedurende het broedseizoen gedeeltelijk dicht voor het publiek. De maatregel geldt vanaf 2023 en is volgens de provincie Gelderland nodig om de kwetsbare natuur te beschermen. Omwonenden zijn boos. ,,Er is niets met onze kritiek gedaan.’’

5 reacties

 • M Middelhuis

  1 jaar geleden
  Blij dat ik geen lid meer ben van natuurmomenten en Co. Alles word je ontnomen maar men wil wel geld innen voor hun dierentuin.
 • Dirk hoekert

  2 jaar geleden
  Kom er al mn hele leven en blijf dat doen. We zijn niks meer dan de "beesten".
 • Piet Hein

  2 jaar geleden
  Er komt geen verzet Nederlanders missen ruggengraat. Klagen op sociale media en dit soort online kranten kunnen die weekdieren als de beste!
 • Marcel Vossestein

  2 jaar geleden
  - Kern van het huidige faunabeheer is sinds 2008 dat leefgebieden van de dieren 's nachts worden uitgekamd met infrarood aan lichten en nachtzichtapparatuur. - Deze 'jachtmethode' geeft maximale verstoring. Geen vogel blijft op het nest zitten en bij het broedsel. - Bij het grootschalig onderzoek inzake de wespendief werd vastgesteld dat de oudervogels bij Vierhouten nauwelijks bij hun broedsel overnachten. - De broedresultaten rond Vierhouten waren het meest minimaal van de hele eluwe.
 • M.G. Blom

  2 jaar geleden
  Als nu eens begonnen was met precies aan te geven wat waar en wanneer afgesloten gaat worden, dan zou een groot deel van het gekrakeel op basis van op vage informatie gebaseerde aannames waarschijnlijk niet nodig zijn geweest. Waarschijnlijk, want in NL weet je dat maar nooit, met meer dan 16 miljoen deskundigen ...