Woede over ‘bloedbad’ op Veluwe: tegenstanders afschot trekken langs Veluwse dorpen met protest

UPDATEZe zijn woedend over het ‘bloedbad’ dat eraan zit te komen op de Veluwe. Tientallen sympathisanten van Faunabescherming beginnen op dit moment aan een maanden durende actie tegen het afschot van vele duizenden wilde dieren.  Ze vinden het onbestaanbaar dat meer dan 10.000 wilde zwijnen, edelherten en damherten de kogel wacht

10 reacties

 • netty meelen

  1 jaar geleden
  Altijd die jagers met hun leugenachtige onschuld. Jagers vernietigen de natuur.
 • aalt dokter

  1 jaar geleden
  @ Jack Siebring 20 = 2 x een tiental, dus :tientallen. Klopt helemaal. Maar de jacht aangaande ? Prima vlees voor de voedselbank en de liefhebber. Niks mis mee.
 • Jack Siebring

  1 jaar geleden
  @ M.Coole: hoe kan het dan als er ergens diersoorten ( dreigen ) te verdwijnen er door tegenstanders van de jacht altijd wordt gewezen naar jacht als oorzaak hiervan ?
 • M. Coole

  1 jaar geleden
  Heeft jacht ooit constructief en consequent effect gehad? Nee, nog nooit. Jacht verstoort de natuurlijke populatieopbouw waardoor juist de aantallen toenemen. Jacht bewijst jaarlijks dat het zinloos is en toch blijft men geloven in de drogredenen der jacht.
 • Jack Siebring

  1 jaar geleden
  Tientallen sympathisanten? Stonden op moment vd foto zeker ergens anders.
 1. Muziek, show en selfies op oranje loper: Iedereen is nu al trots op Apeldoorn (en WK volleybal moet nog beginnen)
  PREMIUM
  Met video
  1

  Muziek, show en selfies op oranje loper: Iedereen is nu al trots op Apeldoorn (en WK volleybal moet nog beginnen)

  Alles wat maar een beetje met Apeldoorn te maken heeft liep er zo trots als een pauw bij op het Marktplein in Apeldoorn. Oké, de 3500 mensen waarop gehoopt werd, stonden er niet tijdens de teampresentatie van de 24 deelnemende landen aan het WK volleybal, maar toch was de belangstelling groot en de sfeer topsportwaardig. ,,Ik ben ontzettend trots, nu al.”
 2. Bij afscheid kreeg Yvonne omgekeerde boekenbon, nu heeft ze monumentale kunst van Apeldoorn vastgelegd
  PREMIUM

  Bij afscheid kreeg Yvonne omgekeerde boekenbon, nu heeft ze monumenta­le kunst van Apeldoorn vastgelegd

  Vertrek je na veertig jaar trouw dienstverband bij de baas geven jouw collega’s je nog extra werk mee, als afscheidscadeau. Toen Yvonne de Vries in 2019 bij de gemeente Apeldoorn met pensioen ging kreeg ze een ‘omgekeerde boekenbon’. Of ze al haar kennis wilde gebruiken om een boek te schrijven over monumentale kunst in Apeldoorn? ,,Ik was totaal verrast, maar heb het met heel veel plezier gedaan.’’