De grootste wilde kudde moeflons in Nederland leeft binnen het Nationaal Park. De beheerder wil er alles aan doen om de wilde schapen te beschermen tegen de wolf.
Volledig scherm
PREMIUM
De grootste wilde kudde moeflons in Nederland leeft binnen het Nationaal Park. De beheerder wil er alles aan doen om de wilde schapen te beschermen tegen de wolf. © Kevin Hagens

Wolf binnen de hekken van De Hoge Veluwe: ‘Ik heb hem gezien, meerdere moeflons gedood’

update videoEen wolf heeft zijn weg weten te vinden binnen de speciale hekken van Nationaal Park De Hoge Veluwe. Meerdere moeflons zijn gedood door het roofdier. Dat zegt de beheerder van het park. 

11 reacties

 • Jules Vismale

  2 maanden geleden
  Ze hadden beter gewoon de moeflons over meerdere natuurgebieden in Nederland kunnen verspreiden. Dan zouden ze geen last meer van de wolven hebben en al helemaal niet van bepaalde jagers (?) die zelf elk jaar moeflons doden omdat het er zogenaamd teveel zijn geworden! Hypocrieter kan het daar gewoon niet op de Veluwe!
 • Jan Loos

  2 maanden geleden
  De wolf is onze inheemse toppredator, de moeflon is een uitgezet schaap dat hier niet thuishoort en totaal niet aangepast is aan de Nederlandse natuur. Je kan het als stoofpotje kopen in de parkwinkel. Laat die wolf nu gewoon dat stoofpotje opmaken, dan zijn we weer een exoot armer.
 • B Zieleman

  3 maanden geleden
  Als een hond wild of schapen te grazen neemt, staat alles op z'n kop, pakt de wolf deze dieren, mag dat maar goed gevonden worden. Wat is het verschil?! Wat mij betreft mag de wolf weer met dezelfde gang verdwijnen. Mooie beesten, maar niet in dit veel te kleine- en te druk land.
 • S. de Haan

  3 maanden geleden
  En inmiddels is bekend dat ze niet willen meewerken aan DNA onderzoek. Voorspelbaar hè. Zou het desondanks lukken om een vergunning te krijgen om wolven af te schieten? Tuint er iemand in het verhaal?
 • Arjan Van t Ende

  3 maanden geleden
  Beste S. De Haan, Jouw reactie slaat helemaal nergens op. Je beschermt iets wat in dit land niet meer thuis hoort. Er is geen ruimte voor dit dier

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn