Bertus de Bruin en zijn dochter Hannie in de stal waar in totaal 77 schapen en honderd lammeren in compartimenten onderdak hebben. De schapen blijven binnen uit angst voor een aanval van de wolf.
Volledig scherm
PREMIUM
Bertus de Bruin en zijn dochter Hannie in de stal waar in totaal 77 schapen en honderd lammeren in compartimenten onderdak hebben. De schapen blijven binnen uit angst voor een aanval van de wolf. © Maarten Sprangh

Wolf houdt huis in omgeving Klarenbeek: 'De blik op het doodgebeten schaap ging door merg en been’

,,Is dit nou dierenwelzijn?” Bertus de Bruin schudt zijn hoofd. Zijn blik in de stal - met liefst 77 schapen en honderd lammeren - spreekt boekdelen. Net als bij zijn buren Jan en Marian Veeneman staat nu onomstotelijk vast dat de wolf verantwoordelijk is voor de begin van dit jaar doodgebeten schapen. Toch is De Bruin niet van plan een wolfwerend hek te plaatsen.

13 reacties

 • J Beets

  2 maanden geleden
  Als je dieren houdt, ben je verantwoordelijk voor die dieren en heb je ervoor te zorgen. Ook als dat inhoudt dat je, door veranderende omstandigheden, je dieren ‘s nachts binnen hoort te houden en overdag een wolfwerend raster nodig is. De wolf is inmiddels al weer jaren terug in ons land, dus het is allemaal geen verrassing, er is voldoende tijd geweest voor het treffen van voorzieningen. Niet de eigenaar, maar de dieren zijn slachtoffers, niet van de wolf, maar van de laksheid van de eigenaar.
 • Jules Vismale

  2 maanden geleden
  In een slachthuis in Twello had een wolf ongeveer 20 schapen van de 100 schapen daarbinnen doodgebeten en dat vond de eigenaar blijkbaar vreselijk! Hypocriet genoeg was het eigenlijk die bedoeling van die eigenaar dat de desbetreffende schapen juist door de mensen zelf in dat slachthuis moesten worden gedood om hierna als shoarma op de tafels van burgers te belanden of als katten- en hondenvoer in blik! Eigenlijk wel erg raar hier om dit in Nederland te vernemen!
 • R Vries

  2 maanden geleden
  Afschieten al die wolven.
 • Leonie Brunnekreef

  2 maanden geleden
  Waarom lees ik in artikelen vaak dat 'de wolf' verantwoordelijk is voor het doden van schapen? Dat maakt het zo algemeen, alsof het om een speciaal dier gaat. Waarom niet gewoon 'een wolf'? Er lopen er inmiddels zoveel rond op de Veluwe... Men zegt toch ook niet dat 'de vos' verantwoordelijk is voor het opeten van de kippen van boer De Vries?
 • J Wal Roskam

  2 maanden geleden
  77 schapen en 100 lammeren als hobby ? Tuurlijk !!
 1. SC Genemuiden, Steenwijk én Ens promoveren, doek valt voor csv Apeldoorn en Hierden schakelt Unicum uit

  SC Genemuiden, Steenwijk én Ens promoveren, doek valt voor csv Apeldoorn en Hierden schakelt Unicum uit

  Derde in de competitie, een nederlaag in de bekerfinale... Het seizoen van SC Genemuiden leek lang een teleurstelling te worden, maar het elftal van coach René van der Weij richtte zich op in de nacompetitie en speelt na de zomer in de derde divisie. Csv Apeldoorn degradeert daarentegen naar de eerste klasse, waarin ook asv Dronten na de zomer weer zal aantreden. Hierden knikkerde Unicum uit de nacompetitie.