Ter illustratie: een dode wolf die in februari in de bossen bij Ugchelen werd gevonden is onder verdachte omstandigheden om het leven gekomen.
Volledig scherm
Ter illustratie: een dode wolf die in februari in de bossen bij Ugchelen werd gevonden is onder verdachte omstandigheden om het leven gekomen. © Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Wolf in Ugchelse bossen vond onder ‘verdachte omstandigheden’ de dood

Een wolf onder verdachte omstandigheden overleden. In de bossen bij Ugchelen werd eerder dit jaar een dode wolf aangetroffen door handhavers. Bij de dood van het roofdier waren mogelijk mensen betrokken, zo blijkt uit onderzoek naar de doodsoorzaak. De provincie roept mensen die meer weten op om zich te melden.

  1. Mijn ‘reptielenbrein’ speelt op: ‘Ach Walter, dat ene koekje kan best’
    PREMIUM
    Gezonder leven

    Mijn ‘reptielen­brein’ speelt op: ‘Ach Walter, dat ene koekje kan best’

    Vier weken ben ik nu bezig met mijn zoektocht naar een gezonder leven. Ik sport intensief, maar let vooral op mijn voeding. Dit zijn de moeilijke weken, zegt mijn coach. Want nu ga ik gesprekken met mezelf voeren. ‘Ach, één koekje kan geen kwaad’ of ‘die ene keer McDonalds zal toch niet direct aanzetten?’. Het is mijn reptielenbrein dat opspeelt en de mentale strijd is volop losgebarsten.