Er wordt onderzoek gedaan naar de wolvin die in de nacht van 5 op 6 juni bij Apeldoorn werd doodgereden.
Volledig scherm
Er wordt onderzoek gedaan naar de wolvin die in de nacht van 5 op 6 juni bij Apeldoorn werd doodgereden. © Marielle van Uitert

Wolf overlijdt na aanrijding op A50 bij Apeldoorn

Een jonge wolvin is afgelopen nacht doodgereden op de A50. Het dier werd gevonden ter hoogte van Apeldoorn-Noord.

20 reacties

 • Sina Hogeboom

  8 maanden geleden
  Haha@ Julius leuk hoor,goede reactie!!Wordt degene nu vervolgd omdat hij/zij een wolf aangereden heeft en zonder zich te melden!Wolven horen niet op de weg te lopen,degene die zou ook kunnen verongelukken omdat er een wolf op de weg loopt!!
 • Sina Hogeboom

  8 maanden geleden
  Haha@ Julius leuk hoor,goede reactie!!
 • Jules Vismale

  8 maanden geleden
  @A.G. de Jong, het is trouwens al helemaal geen goed idee om gestoorde aanranders en verkrachters, als die in de gevangenis hebben gezeten of Tbs hebben gehad, weer op vrije voeten te stellen! Die lui brengen deze maatschappij al enorme schade toe en tegen wolven, beren en elanden kun je niet gaan uitleggen dat zij niet in Nederland mogen vertoeven. Zij nemen gewoon terug wat de mens hen ooit afnam of uit verdreven heeft!
 • A.G. de Jong

  8 maanden geleden
  @Jules Vismale, een Eland kan hier ook niet zijn, dat levert veel te gevaarlijke situaties op. Hooguit een hele kleine, beheerde en goed afgeschermde populatie (net zoals die paar Wisenten op de Veluwe). Wolven in een afgeschermd reservaat hier in Nederland lukt helaas niet, omdat hun territorium veel te groot is. En in onze kleine versnipperde natuurgebieden kan het aantoonbaar niet. De bruine beer heeft hier ook ooit geleefd, maar het lijkt me geen goed plan om die hier te herintroduceren!
 • Jules Vismale

  8 maanden geleden
  @A.G. de Jong, als er hier voor de wolven geen plaats meer zou zijn dan is er dus in alle landen overal ter wereld blijkbaar ook geen plaats meer voor andere grote roofdieren? De Veluwe kan niet veranderd worden in een paradijs waar alleen maar leuke en snoezige dieren mogen vertoeven en wie weet rukt dadelijk de eland ook op naar de Veluwe. En de eland is van nature heel wat gevaarlijker dan de wolf, vooral als je een dergelijk hert van 800 kilo met je auto aanrijdt!
 1. Handbaloverzicht: Nieuw Heeten in slotfase langs Overwetering, LHC neemt punten mee uit kale hal, Dalfsen ruim voorbij SDOL
  PREMIUM
  handbal salland

  Handbal­over­zicht: Nieuw Heeten in slotfase langs Overwete­ring, LHC neemt punten mee uit kale hal, Dalfsen ruim voorbij SDOL

  In de derby tussen Nieuw Heeten en Overwetering stonden de Olster gasten lang op voorsprong, maar dankzij een benutte penalty van Else Lamers in de slotfase bleven de twee punten in Nieuw Heeten. LHC nam vanuit een kale hal in het hoge noorden twee belangrijke punten mee naar Lemelerveld en SDOL vormde in Luttenberg geen partij voor het sterke Dalfsen.