Dit is de achterkant van het rijtje winkels aan de Hoofdstraat, naast de McDonald’s (tegenover de loempiakraam). Achter het pand waarin voorheen Dirk Blok zat, gaat een vastgoedbedrijf een appartementengebouw neerzetten.
Volledig scherm
PREMIUM
Dit is de achterkant van het rijtje winkels aan de Hoofdstraat, naast de McDonald’s (tegenover de loempiakraam). Achter het pand waarin voorheen Dirk Blok zat, gaat een vastgoedbedrijf een appartementengebouw neerzetten. © Maarten Sprangh

Woningen in allerlei hoeken en gaten in Apeldoorn: ‘wat blijft er over aan kwaliteit?’

Wonen met uitzicht op een parkeerplaats. Of in een pand dat zich er eigenlijk helemaal niet voor leent. Bij plannen voor nieuwe woningen in de Apeldoornse binnenstad staan leefbaarheid en woonkwaliteit onder druk. En er is zorg dat nog meer sfeerloze hoeken worden benut.

2 reacties

  • L. Haak

    10 maanden geleden
    In de afgelopen jaren hoorde men bij vele gemeenteraadsfracties: “Inbreiding” geen “Uitbreiding”. Op postzegel grote snippertjes grond werden bouwplannen bedacht en kleine groenveldjes moesten wijken voor enkele huizen. Alles om aan de woonbehoefte te kunnen voldoen. Gezien de hoeveelheid woningzoekenden in Apeldoorn is dat niet voldoende. De grens aan inbreiding is bereikt. Het is nu tijd om ook over de snelweg te gaan kijken. Dat zal zeker bij de gemeenteraadsverkiezingen 2020 een thema zijn.
  • Marcel Bekhof

    10 maanden geleden
    Beschouw de A1 en de A50 niet als grens, maar durf over de grenzen heen te gaan, de "over de grens gaan mentaliteit" is sowieso al gemeengoed in onze maatschappij!

Apeldoorn