Het nieuwe complex, gezien vanaf de Hoofdstraat van zuid naar noord. De toren steekt een flink eind uit boven het voormalig V&D pand, dat er direct tegenover ligt, aan de andere kant van de Kanaalstraat.
Volledig scherm
Het nieuwe complex, gezien vanaf de Hoofdstraat van zuid naar noord. De toren steekt een flink eind uit boven het voormalig V&D pand, dat er direct tegenover ligt, aan de andere kant van de Kanaalstraat. © Mars/I'M Architecten

Woontoren en pleintje veranderen binnenstad Apeldoorn

De zuidkant van de Apeldoornse binnenstad ziet er binnen een paar jaar heel anders uit. Op het braakliggend terrein tegenover McDonald’s verrijst een beeldbepalende woontoren en er ontstaat een pleintje met terrasjes. De hele zuidrand van het winkelhart moet een plek worden waar het prettig is om langer te blijven.

  1. Extra rijstroken van A1 bij Deventer zijn open (maar werk en overlast nog lang niet voorbij)
    PREMIUM
    Video | Poll

    Extra rijstroken van A1 bij Deventer zijn open (maar werk en overlast nog lang niet voorbij)

    Met een druk op de knop opende minister Cora van Nieuwenhuizen vanmiddag de nieuwe rijstroken op de A1 bij Deventer. Het extra asfalt moet een einde maken aan files en opstoppingen op de drukke corridor tussen de Randstad en Duitsland. Maar voorbij is de overlast zeker nog niet. Wat is er al wel af en wat krijgen we tot 2025 nog voor de kiezen? Best veel. De Stentor maakte een overzicht.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn