Volledig scherm
PREMIUM
Een impressie van de verhoudingen straks: tegenover de toren; de plek waar de schaduw overheen valt, ligt het voormalig V&D-pand. © I'M Architecten

Woontoren in centrum Apeldoorn wordt nog een stuk hoger

De woontoren die in het hart van Apeldoorn komt te staan, wordt nog een stuk hoger dan eerst bedacht. Het gebouw op de hoek van de Hofstraat, Hoofdstraat en Kanaalstraat komt straks tot 61 meter. Het zal daarmee het hoogste pand van de binnenstad zijn.

Het gebouw De Hoofdstraat komt op het open terrein tegenover de McDonald’s en het voormalig V&D-pand. Dat veld ligt nu deels braak en wordt deels gebruikt als parkeerterrein. Van Berlo Ontwikkeling en Nikkels Projecten gaan er een complex neerzetten met appartementen en onderin winkels en horeca. Op een van de hoeken komt een toren. Begin dit jaar presenteerden Nikkels en Van Berlo een ontwerp met een woontoren van vijftien lagen; zo'n 48 meter hoog. Dat zou al een beeldbepalend gebouw zijn.
Architect Martin Kleine Schaars heeft nu een nieuwe opzet gemaakt. De toren wordt vier lagen hoger en zal zodoende tot 61 meter hoogte komen. In het vorige plan zou het gebouw ongeveer even hoog worden als de Kadaster-toren iets verderop, en een paar meter lager dan ‘Het Potlood’ (de Koningshaven-flat). In het bijgewerkte plan gaat De Hoofdstraat dus ruim over beide heen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn