Volledig scherm

Woudlopers klaar met verbouwing

8 SEPTEMBER 2006 - UGCHELEN - In een paar maanden tijd hebben de Ugchelse Woudlopers grotendeels de verbouwing van hun eigen blokhut voltooid. Morgen kunnen belangstellenden een kijkje komen nemen (van 16.30 tot 17.30 uur) in hun onderkomen in het bos.

Het adres is Hulkestein 45 in Ugchelen. Een aangestoken brand in de zomer van 2001 maakte een eind aan de behuizing van de oudere tak van de scoutinggroep. Blokhut de Meibos (in het bosje Europaweg, hoek Ugchelsegrensweg) was niet meer te gebruiken. Noodgedwongen sloegen de Rhowarns (scouts in de leeftijd van 14 tot 21 jaar) hun bivak op aan de Hulkestein. Het was, volgens stichtingsvoorzitter Aad Moerman, behelpen met zoveel groepen op dezelfde locatie. Begin van dit jaar kwam ge­lukkig groen licht van de gemeente om ‘ t Springdel te mogen uitbreiden. Door zelfwerkzaamheden heeft de blokhut nu een extra lokaal. Verder zijn toiletruimtes en douches vernieuwd en is de keuken gerenoveerd.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn