's Heeren Loo heeft vanaf nu een interactieve X-Wall; een muur waarop allerlei spelletjes geprojecteerd worden. Cliënt Dennis Bannink is er in ieder geval al heel erg blij mee.
Volledig scherm
PREMIUM
's Heeren Loo heeft vanaf nu een interactieve X-Wall; een muur waarop allerlei spelletjes geprojecteerd worden. Cliënt Dennis Bannink is er in ieder geval al heel erg blij mee. © Henri van der Beek

X-Wall helpt cliënten ’s Heeren Loo Apeldoorn om te bewegen

Cliënten van ’s Heeren Loo, locatie woonzorgpark Groot Schuylenburg in Apeldoorn, kunnen vanaf nu spelenderwijs bewegen met behulp van de X-Wall. Op deze interactieve speelmuur, op het eerste oog een kale, kamerbrede witte muur, worden via een beamer spelletjes geprojecteerd die de cliënten kunnen doen. 

 1. We leven in een nat land, maar hebben tóch extreme droogte: hoe kan dat? ‘De oplossing is pijnlijk voor boeren’
  PREMIUM
  met video
  43

  We leven in een nat land, maar hebben tóch extreme droogte: hoe kan dat? ‘De oplossing is pijnlijk voor boeren’

  Nederland is een van de grootste delta’s van Europa en dagelijks stromen er miljarden liters rivierwater ons land binnen. Hoe kan het dat we dan tóch al jaren een extreem droogteprobleem hebben? Ecohydroloog Flip Witte, dé ‘droogteprofessor’ van Nederland, weet het antwoord. ,,Boeren klagen over droogte, maar zijn zelf de grootste boosdoener.”

Apeldoorn