Volledig scherm
Deze illustratie heeft de politie zelf gepubliceerd. © Facebook/Politie Apeldoorn

Zes spoedritten per dag voor politie Apeldoorn

De Apeldoornse politie komt in ruim 86 procent van de spoedmeldingen op tijd. Tenminste, dat is de score over de maand januari, volgens eigen registratie. 

De politie wil binnen 15 minuten ter plekke zijn als er een spoedmelding binnenkomt. In januari kwamen er 192 van dergelijke dringende zaken in het werkgebied van de politie Apeldoorn. Omgerekend dus zo'n zes spoedritten per dag.

Bij 166 spoedmeldingen waren er inderdaad binnen het kwartier agenten op de gewenste plek. Er is zeven keer vastgesteld dat de politie 'te laat' was omdat ze er langer dan 15 minuten over deed.

Vijf keer waren hulpverleners van ambulance of brandweer eerder ter plaatse.
'Omdat het verlenen van hulp bij een levensbedreigende situatie voor ons het belangrijkste is, zijn we in acht gevallen direct begonnen met handelen, waardoor we vergeten zijn om ons ter plaatse te melden waardoor er geen reactietijd is geklokt', meldt het Apeldoornse team. En in de overige zes situaties kon de uitruk worden afgebroken voordat de betreffende agenten ter plekke waren.

  1. Jagershut bij ecoduct op A1 ongelukkige combi: 'We halen 'm weg’
    PREMIUM
    video

    Jagershut bij ecoduct op A1 ongelukki­ge combi: 'We halen 'm weg’

    Een jagershut op nog geen 250 meter afstand van ecoduct Kootwijkerzand over de A1, wekt wrevel bij de Faunabescherming. Op de plek waar herten, zwijnen en ander wild een weg door het bos zoeken naar de veilige oversteek over de A1, doemt op een heuveltje een jagershut op. ,,Ontzettend gemeen’’, vindt Harry Voss van de Faunabescherming. Volgens Staatsbosbeheer is de jagershut nooit gebruikt. Om misverstanden te voorkomen gaat Staatsbosbeheer de hut nu wel weghalen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn