Volledig scherm
Deze illustratie heeft de politie zelf gepubliceerd. © Facebook/Politie Apeldoorn

Zes spoedritten per dag voor politie Apeldoorn

De Apeldoornse politie komt in ruim 86 procent van de spoedmeldingen op tijd. Tenminste, dat is de score over de maand januari, volgens eigen registratie. 

De politie wil binnen 15 minuten ter plekke zijn als er een spoedmelding binnenkomt. In januari kwamen er 192 van dergelijke dringende zaken in het werkgebied van de politie Apeldoorn. Omgerekend dus zo'n zes spoedritten per dag.

Bij 166 spoedmeldingen waren er inderdaad binnen het kwartier agenten op de gewenste plek. Er is zeven keer vastgesteld dat de politie 'te laat' was omdat ze er langer dan 15 minuten over deed.

Vijf keer waren hulpverleners van ambulance of brandweer eerder ter plaatse.
'Omdat het verlenen van hulp bij een levensbedreigende situatie voor ons het belangrijkste is, zijn we in acht gevallen direct begonnen met handelen, waardoor we vergeten zijn om ons ter plaatse te melden waardoor er geen reactietijd is geklokt', meldt het Apeldoornse team. En in de overige zes situaties kon de uitruk worden afgebroken voordat de betreffende agenten ter plekke waren.

  1. Kleuterschool op omstreden locatie in Apeldoorn gesloopt

    Kleuterschool op omstreden locatie in Apeldoorn gesloopt

    De sloop van het voormalige kleuterschoolgebouw aan de Apeldoornse Van Galenstraat is begonnen. Het gebouwtje staat verscholen tussen achtertuinen. Omwonenden opperden jaren geleden dat het een plek verdiende op de gemeentelijke monumentenlijst, maar daar werd nooit serieus werk van gemaakt. Tegen de nieuwe plannen op de locatie bestaat veel protest. Van de gemeente mag er een gebouw terugkomen met daarin vier woningen. Dat is een veel te grote belasting op de buurt, klagen de omwonenden. Ze stapten naar de onafhankelijke bezwarencommissie om de verleende vergunning aan te vechten. Die doet binnen enkele maanden uitspraak.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn