Drukte op de intensive care in ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Drukte op de intensive care in ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk. © Sint Jansdal

Ziekenhuizen zetten zich schrap voor coronagolf in het najaar: meer ic-bedden en verzuimbegeleiding

Ziekenhuizen zetten zich schrap voor een opleving van het coronavirus komend najaar. Isala in Zwolle heeft het aantal ic-bedden uitgebreid. Gelre ziekenhuizen denkt aan een aparte corona- of griepafdeling. Daarmee komen ze tegemoet aan de oproep van zorgminister Ernst Kuipers, die waarschuwt voor een najaarsgolf.

17 reacties

 • henk dijk

  1 maand geleden
  wel goed dat dat gebeurd want het word steeds drukker dus meer bedden
 • Ada Schouten

  1 maand geleden
  Het is niet verkeerd om na te denken over een lange-termijn-visie, maar w.b. Covid-19 had dit al veel eerder moeten gebeuren. Om het nu zo in het nieuws te gooien is paniekzaaierij. Het voelt alsof de gewone man/vrouw alvast in quarantaine moet gaan zitten. Liever geld geresereerd voor allerlei belangrijke zaken. Want o.a. daardoor ging er in vorige jaren zoveel fout en dat is wel te danken aan falend overheidsbeleid!
 • Jan Willemsen

  1 maand geleden
  Wat goed dat er een minister is die er verstand van heeft
 • Henny Luijten

  1 maand geleden
  M.H. van den Brink: Kun je even uitleggen wat JIJ bedoelt met "kop in het zand?" Mensen in ziekenhuiswezen hebben heel veel ervaringen met ernstige zieke mensen en volle bedden. Hugo de Jonge en Ernst Kuipers weten dit alleen vanuit horen zeggen (Oke, rapportages), maar kunnen op geen enkele wijze maatstaven hoe deze inhoud niet klopt. Dáár moet aan gewerkt worden. Laat de ervaringsdeskundigen in de zorg als arts hun werk doen, ipv hen te verplichten alles onnodig te herorganiseren. Zo duur!
 • Wim Paalderman

  1 maand geleden
  gelukkig is een groot deel van de mensen in geënt, of zou dat dan toch niet helpen ? o ja een andere variant waarschijnlijk , zo kan je dus eeuwig doorgaan ..
 1. Ramen ingegooid, petitie: buurt wil Apeldoorner die Mikail (11) zou hebben gestoken nooit terugzien. ‘Zie dit als waarschuwing’
  PREMIUM
  2

  Ramen ingegooid, petitie: buurt wil Apeldoor­ner die Mikail (11) zou hebben gestoken nooit terugzien. ‘Zie dit als waarschu­wing’

  Een hels kabaal, gisteravond in een flatgebouw aan de Apeldoornse Pythagorasstraat. Alle ruiten van een flatwoning worden aan diggelen gegooid. Het blijkt de woning van de verwarde man die donderdag de 11-jarige Mikail zou hebben verwond met een steekwapen. De ruiten sneuvelen vlak nadat bekend is geworden dat hij zou terugkeren naar zijn woning.

Apeldoorn