Zijn e-choppers echt zo gevaarlijk? Kijk mee hoe we een testrit maken over de Veluwe

videoEen invasie van e-choppers leidt tot overlast op de smalle fietspaden op de Veluwe, schreven we eerder deze week. Fietsers worden gedwongen om uit te wijken naar de berm. Maar hoe is het eigenlijk om op zo’n e-chopper te rijden? Om dat te ervaren, huren we er zelf een en maken we een tocht van ruim 30 kilometer tussen Epe en Vierhouten.

18 reacties

 • Reinder Bosch

  5 dagen geleden
  In de wegenverkeerswet is een kapstok artikel wat het gedrag van verkeersdeelnemers regelt als er specifieke regels, zoals in dit geval, geen houvast bieden. Dus als je als E-chopper op smal fietspad met een breed en massief voertuig een fietser tegenkom, ga je aan de kant en geef je voorrang. Dat doe ik ook als ik met mijn hondenfietskar op deze wegen fiets. Daarnaast heeft verhuurder de taak om deelnemers te instrueren geen gebruik te maken van smalle fietspaden.
 • Jakob Brons

  2 weken geleden
  Veel fietsers irriteren zich terecht aan de meeste e-choppers. De huurders zijn vaak nog niet gewend om redijk flexibel met het apparaat om te gaan en zijn onzeker. Daarom zijn de meeste fietspaden niet geschikt voor e-choppers. E-choppers gelijkstellen aan bromfietsen is de oplossing. Mogen ze niet meer op de smalle fietspaden ...
 • Colee

  2 weken geleden
  Basisvraagje: Wat is het verschil tussen een "E-Scooter" en een elektrische fiets die een permanente vaste stand heeft, die zie ik ook bij bosjes rijden. Van die elektrische fietsers die wel rijden maar niet trappen met maar 1 = maximale snelheid.
 • Barlaeus

  2 weken geleden
  De choppers zijn niet breder dan een fiets met zijspiegels zoals senioren gebruiken. Het gevaar zit hem in roekeloos rijgedrag van onervaren gebruikers. Dat zijn vooral toeristen die een keertje zo'n speel-ding huren. Op zich ligt het niet aan het vervoermiddel maar aan de bereider.
 • Eddy Masselink

  2 weken geleden
  Zo'n ding is net zo gevaarlijk als de rijder zelf...
 1. Apeldoorns bekendste cabaretière viert twintig jaar podium: ‘De reis is net zo belangrijk als het doel’
  PREMIUM

  Apeldoorns bekendste cabaretiè­re viert twintig jaar podium: ‘De reis is net zo belangrijk als het doel’

  Hunkeren is een groot woord, maar dat ze na vier jaar eindelijk weer het podium op kan is voor de Apeldoornse cabaretière Gilian de Vries (61) wel een enorm groot goed. In de lustrumvoorstelling ‘De 15e van Gilian’ blikt ze samen met haar vaste pianist, René van Gerwen (64,) terug op haar carrière. Een sluitstuk is het zeker niet. ,,In de coronatijd doofde de inspiratie tot een waakvlammetje, maar dat is inmiddels alweer een flinke heidebrand.’’

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn