Volledig scherm
Geeft dit bord bij het winkelgebied in de binnenstad duidelijk genoeg aan wat er wel en niet is toegestaan? © Jeroen Pol

Zijn verkeersborden in binnenstad Apeldoorn duidelijk genoeg?

PollZijn de verkeersborden in de binnenstad duidelijk genoeg? De gemeente Apeldoorn buigt zich over die vraag. Het gaat om de borden die betrekking hebben op de toegankelijkheid van het centrum.

Voor voetgangers gelden er in het winkelgebied geen beperkingen. Mensen die willen fietsen mogen dat alleen buiten winkeltijden. Brommers en scooters met een geel verzekeringsplaatje mogen nooit door het voetgangersgebied rijden.

Op de huidige borden is het blauwe verkeersbord te zien met daarop een grote en kleine wandelaar. Daar boven staat het woord ‘ZONE’. Onder het bord hangt ter aanvulling een wit bord met in het zwart een fietser er op. Toegestaan, buiten winkeltijden is de tekst die er bij staat.

Het bord blijkt niet voor iedereen even duidelijk. ,,We zijn in overleg met de partners in de binnenstad om te kijken of, en zo ja hoe, we de bebording kunnen aanpassen’’, zegt gemeentelijk woordvoerder Anneke Bestebeurtje. ,,Zodat de geldende regels duidelijker worden weergegeven.’’

Poll

Is dit bord in het centrum van Apeldoorn duidelijk genoeg?

  • Ja, niets meer aan doen (64%)
  • Nee, zo krijg je ongewild een bekeuring (36%)
559 stemmen

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn