Volledig scherm
Honderden adressen in Apeldoorn zitten op dit moment zonder stroom. Liander is bezig het euvel op te lossen. © Foto archief/Frans Paalman

Zo'n 1500 huishoudens in Apeldoorn uur zonder stroom

UPDATEIn Apeldoorn hebben vanmiddag zo'n 1500 huishoudens zonder stroom gezeten.  Het gaat om adressen aan de Anklaarseweg en allerlei andere aanpalende wegen. Volgens een woordvoerder van netwerkbeheerder Liander is de storing  rond 13.45 uur ontstaan. Een uurtje later was het euvel weer verholpen. 

Waardoor de stroomstoring heeft kunnen ontstaan is nog niet duidelijk. Doorgaans maken de medewerkers van Liander eerst een omleiding, zodat de stroomvoorziening weer op gang komt.  Daarna kan worden bekeken wat de exacte oorzaak is. 

  1. Ernstig zieke Voorstenaar Mark Gilligan (54) trekt ten strijde tegen slopende ziekte MS

    Ernstig zieke Voorste­naar Mark Gilligan (54) trekt ten strijde tegen slopende ziekte MS

    Mark Gilligan wil niet langer lijdzaam toezien hoe hij steeds verder aftakelt. Hij verkiest de aanval tegen de slopende ziekte multiple sclerose (MS). De 54-jarige Voorstenaar is een crowdfundingactie gestart. Die moet 75.000 euro opleveren zodat hij in Mexico of Rusland een stamceltransplantatie kan ondergaan. Deze behandeling wordt in Nederland (nog) niet aangeboden. De actie kent een vliegende start: in een week is er al bijna 18.000 euro gedoneerd.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn