Forensisch onderzoekers bij de vindplaats van het lichaam van Sylvia Steunenberg.
Volledig scherm
PREMIUM
Forensisch onderzoekers bij de vindplaats van het lichaam van Sylvia Steunenberg. © Luciano De Graaf

Zó snel foto delen van overleden Sylvia (45) blijkt zeer ongebruikelijk: ‘Zou de politie vaker moeten doen’

Het is een unicum in Nederland. De politie gaf vrijdag amper een dag na haar vondst een foto vrij van een dode vrouw in Apeldoorn, om haar identiteit te achterhalen. Met succes. Zeer ongebruikelijk dat dit zo snel gebeurt, stellen deskundigen. ,,Maar de politie zou dit veel vaker moeten doen. Hoe eerder je weet wie het slachtoffer is, hoe sneller je informatie achterhaalt’’, zegt rechtspsycholoog Robert Horselenberg.

8 reacties

 • Ed Noorman

  2 maanden geleden
  Inderdaad, heel goede zet! Hoe sneller zware criminelen gepakt worden, hoe beter!
 • H Petrik

  2 maanden geleden
  Ja zeker zo snel mogelijk
 • Zeegers

  2 maanden geleden
  Goed dat ze de foto van die arme vrouw zo snel getoond hebben. Vaak wordt er zo lang mee gewacht, en dan vraagt de politie om informatie "of iemand iets verdachts gezien heeft of meer weet" oid. Wie weet maanden later nog wat hij/zij toen misschien wel gezien of gehoord heeft? Niemand toch. Beter direct feiten bekend maken, zolang de herinnering nog vers (en niet aangepast of gekleurd is).
 • Edwin Maarleveld

  2 maanden geleden
  @HansVanDijk Handig tijdens regen en storm. Regenpakken per direct verbieden. En de staat bepaalt hoe je erbij loopt. Doen ze in Iran ook, maar dan moet je als vrouw jezelf juist bedekken. Een BN-er mag dan ook geen capuchon ofzo op om niet herkend te worden. Of als je niet lekker in je vel zit, dan heb je ook pech. Want op voorhand ben je verdacht en uit wantrouwen mag je iets niet.
 • robbert brenk

  2 maanden geleden
  Je zal maar per abuis van zoiets verdacht worden en dan met je giechel in de krant worden geplempt. Laten we nou maar gewoon ons verstand blijven gebruiken en de onderbuik fijn in de broek houden.