Zoë en Nick wonen met 10 papegaaien in flat Apeldoorn: ‘Ze zijn onze kindjes’

videoZoë Slager en Nick Vennik wonen samen met tien papegaaien in een flat in de Apeldoornse woonwijk Orden. Nummer elf en twaalf volgen binnenkort. En dan is het klaar, is hun ‘gezin’ compleet. ‘Papegaaien zijn net kinderen, het zijn ònze kindjes.’

Het begon allemaal zeven jaar geleden met één gevleugeld vriendje. Het was liefde op het eerste gezicht. De 29-jarige Zoë Slager glimlacht bij de herinnering. ,,Voor het eerst in mijn leven mocht ik een huisdier. Ik was op zoek naar een vriendje voor het leven. Het werd Noa, een grijze roodstaart-papegaai. Ik heb haar zelf tam gemaakt.’’ De Apeldoornse zit op de bank in de woonkamer. Speciaal voor vandaag heeft ze een kleurrijk sweatshirt van Adidas aangetrokken. ,,Met daarop…ja, inderdaad: een papegaai’’, zegt ze vrolijk.

Nieuwsgierig

De ara’s Bibi en Rana vermaken zich opperbest met allerlei speeltjes op een houten klimtoestel, die de helft van de kamer in beslag neemt. Papegaai Japie komt steeds een beetje dichterbij, daalt met stijl van een schommel-net af. ,,Altijd nieuwsgierig. Japie wil precies weten hoe het zit’’, licht ze toe.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn