De fietspaden tussen De Freule en Halstraat/ Plantsoen Welgelegen zijn halfverhard en daarmee minder veilig voor fietsers.
Volledig scherm
PREMIUM
De fietspaden tussen De Freule en Halstraat/ Plantsoen Welgelegen zijn halfverhard en daarmee minder veilig voor fietsers. © Jeroen Pol

Zoektocht naar alternatief voor asfalteren en verleggen fietspaden bij Freulebrug in Apeldoorn

Gemeente Apeldoorn gaat onderzoeken of er alternatieve oplossingen zijn om de fietspaden tussen fietsbrug de Freule en de Halstraat veiliger te maken. Optie één, asfalteren en verleggen, valt bij een deel van de omwonenden niet goed. 

De reacties uit de buurt waren voor SGP, CDA en VVD reden om aan de bel te trekken. Uit de beantwoording van de schriftelijke vragen die de plaatselijke politieke partijen stelde blijkt dat de gemeente ook andere mogelijkheden wil onderzoeken. Momenteel ligt er een grindlaag op de paden, die voor fietsers tot onveilige situaties kan leiden.

  1. Vleesverwerker Vion verder onder vuur, vertrouwen is weg
    PREMIUM
    Video

    Vleesver­wer­ker Vion verder onder vuur, vertrouwen is weg

    Vleesverwerker Vion laat per direct meer dan vijftig touringcars rijden om medewerkers, veelal arbeidsmigranten, van en naar slachterijen te brengen. ,,Een supergoed plan, maar natuurlijk veel te laat’’, zegt de Apeldoornse burgemeester Ton Heerts. Als voorzitter van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) liet hij de Vion-slachterij in Apeldoorn woensdag vergrendelen toen bleek dat het vervoer van slachthuismedewerkers in strijd was met de coronarichtlijnen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn